Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met rode (en blauwe) muldenpannen gedekt mansardedak in Landgraaf

Woonhuis

Ceintuurstraat 25
6372HB Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1916/1917


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode (en blauwe) muldenpannen gedekt mansardedak

In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode (en blauwe) muldenpannen gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor- en achterzijde in het midden is opgenomen, met geprofileerde houten gootlijst en en windveren; tegen de zijgevels aangebouwd een voormalig stalletje (thans keuken) onder met rode muldenpannen zadeldak en daarachter een vlakgedekte aanbouw uit ca. 1955; plint, (hoek)pilasters en decoratieve details gepleisterd; getoogde vensters met getoogde bovendorpels. De woningen (1916/17), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42020
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode (en blauwe) muldenpannen gedekt mansardedak in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt zadeldak en haaks daaropstaand wolfdak

Ceintuurstraat 29
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt zadeldak (rechts; nok//straat) en haaks daaropstaand wolfdak (links),..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Ceintuurstraat 21
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de z..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Plein 6
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 6 gewijzigd) gedekt wolfd..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak met wolfeinden, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Ceintuurstraat 14
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak met wolfeinden, met geprofileerde ho..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Ceintuurstraat 33
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en..

Kaart & Routeplanner