Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak met geprofileerde houten gootlijsten en windveren in Landgraaf

Woonhuis

Ceintuurstraat 21
6372HB Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1916/1917


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevels een voormalig stalletje (thans keuken) onder met pannen gedekt zadeldak en daarachter een vlakgedekte aanbouw uit ca. 1955; plint, (hoek)pilasters en decoratieve details in schoon metselwerk; getoogde vensters met getoogde bovendorpels. De woningen (1916/17), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42019
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak met geprofileerde houten gootlijsten en windveren in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak

Ceintuurstraat 17
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt wolfdak (nok//straat), waarvan de dakvoet aan de..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode (en blauwe) muldenpannen gedekt mansardedak

Ceintuurstraat 25
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode (en blauwe) muldenpannen gedekt mansardedak, waarvan de d..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak met wolfeinden, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Ceintuurstraat 14
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak met wolfeinden, met geprofileerde ho..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Plein 4
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 4 gewijzigd) gedekt wolfdak (nok//straat), waa..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt zadeldak en haaks daaropstaand wolfdak

Ceintuurstraat 29
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt zadeldak (rechts; nok//straat) en haaks daaropstaand wolfdak (links),..

Kaart & Routeplanner