Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak in Landgraaf

Woonhuis

Ceintuurstraat 9
6372HB Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1916/1917


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak

In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr 9 gewijzigd) gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor- en achterzijde in het midden is opgenomen, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevels aangebouwd een voormalig stalletje (thans keuken) onder met rode muldenpannen (bij nr 9 gewijzigd) gedekt zadeldak en daarachter een vlakgedekte aanbouw uit ca. 1955; plint, (hoek)pilasters en decoratieve details gepleisterd; getoogde vensters,getoogde bovendorpel en ten dele met oorspronkelijke roedenverdeling. De woningen (1916/17), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42016
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Zuid-Ooststraat 2
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 2 gewijzigd) gedekt wolfdak (nok//straat), waa..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en (blauwe) muldenpannen gedekt wolfdak

Ceintuurstraat 6
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en (blauwe) muldenpannen gedekt wolfdak (nok//straat), waarvan de dakvoet aan ..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Ceintuurstraat 5
Landgraaf
Gepleisterd opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr 7 gewijzigd) gedekt zadeldak, met g..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Zuid-Ooststraat 1
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij 1 gewijzigd) gedekt wolfdak, ..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt zadeldak en haaks daaropstaand wolfdak

Ceintuurstraat 13
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt zadeldak (rechts; nok//straat) en haaks daaropstaand wolfdak (links)...

Kaart & Routeplanner

Route naar Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak in Landgraaf