Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met hoge puntgevel onder rollaag. In de verdiepingen nog vensters met de oorspronkelijke middenstijlen. Links een gepleisterd zomerhuis in Melissant

Boerderij

Tweede Weg 1
3248LN Melissant (gemeente Dirksland)
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 18e eeuw 1750 derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij met hoge puntgevel onder rollaag. In de verdiepingen nog vensters met de oorspronkelijke middenstijlen. Links een gepleisterd zomerhuis

Boerderij met hoge puntgevel onder rollaag, derde kwart 18e eeuw. In de verdiepingen nog vensters met de oorspronkelijke middenstijlen. Links een gepleisterd zomerhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42007
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met hoge puntgevel onder rollaag. In de verdiepingen nog vensters met de oorspronkelijke middenstijlen. Links een gepleisterd zomerhuis in Melissant

St. Josephkapel

Provincialeweg 6
Melissant (Gemeente Dirksland)
Inleiding Kleine PAROCHIEKERK van het type zaalkerk met aangebouwde PASTORIE en SACRISTIE, gebouwd in 1900 in opdracht van het bisdom Rott..

Boerderij "Akkerzorg"

Kraaijerdijk 23
Melissant (Gemeente Dirksland)
"Akkerzorg". Grote boerderij derde kwart 18e eeuw onder pannen zadeldak met aan de voorzijde een hoge puntgevel onder rollaag. De zolderverd..

Grote boerderij, met hoge puntgevel onder rollaag en in de zolderverdiepingen nog de oorspronkelijke vensters met kruiskozijnen en kleine roeden. Bene ..

Kraaijerdijk 31
Melissant (Gemeente Dirksland)
Grote boerderij, derde kwart 18e eeuw met hoge puntgevel onder rollaag en in de zolderverdiepingen nog de oorspronkelijke vensters met kruis..

De Eendracht

Vroonweg 5
Dirksland
Korenmolen "De Eendracht". Witgepleisterde, ronde stellingmolen van baksteen, 1846.

Herenhuis, bestaande uit een rechthoekig blok onder twee parallel lopende schilddaken; lijstgevel; twee dakkapellen met gemetselde zijwanden en vleuge ..

Ring 117
Dirksland
Herenhuis, eerste helft 19e eeuw, bestaande uit een rechthoekig blok onder 2 parallel lopende schilddaken; lijstgevel; twee dakkapellen met ..

Kaart & Routeplanner