Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote boerderij, met hoge puntgevel onder rollaag en in de zolderverdiepingen nog de oorspronkelijke vensters met kruiskozijnen en kleine roeden. Benedenvensters met twaalfruitsschuiframen. Open wagen .. in Melissant

Boerderij

Kraaijerdijk 31
3248LC Melissant (gemeente Dirksland)
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 18e eeuw 1750 derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Grote boerderij, met hoge puntgevel onder rollaag en in de zolderverdiepingen nog de oorspronkelijke vensters met kruiskozijnen en kleine roeden. Benedenvensters met twaalfruitsschuiframen. Open wagen ..

Grote boerderij, derde kwart 18e eeuw met hoge puntgevel onder rollaag en in de zolderverdiepingen nog de oorspronkelijke vensters met kruiskozijnen en kleine roeden. Benedenvensters met twaalfruitsschuiframen. Open wagenschuur op het erf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42006
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote boerderij, met hoge puntgevel onder rollaag en in de zolderverdiepingen nog de oorspronkelijke vensters met kruiskozijnen en kleine roeden. Benedenvensters met twaalfruitsschuiframen. Open wagen .. in Melissant

Boerderij "Akkerzorg"

Kraaijerdijk 23
Melissant (Gemeente Dirksland)
"Akkerzorg". Grote boerderij derde kwart 18e eeuw onder pannen zadeldak met aan de voorzijde een hoge puntgevel onder rollaag. De zolderverd..

Boerderij met hoge puntgevel onder rollaag. In de verdiepingen nog vensters met de oorspronkelijke middenstijlen. Links een gepleisterd zomerhuis

Tweede Weg 1
Melissant (Gemeente Dirksland)
Boerderij met hoge puntgevel onder rollaag, derde kwart 18e eeuw. In de verdiepingen nog vensters met de oorspronkelijke middenstijlen. Link..

St. Josephkapel

Provincialeweg 6
Melissant (Gemeente Dirksland)
Inleiding Kleine PAROCHIEKERK van het type zaalkerk met aangebouwde PASTORIE en SACRISTIE, gebouwd in 1900 in opdracht van het bisdom Rott..

Boerderij "Lust en Last"

Kokseweg 4
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Boerderij "Lust en Last". Woonhuis met verdieping en pannen zadeldak tussen puntgevels met rollaag. Gevelsteen met opschrift: "In Godes wege..

De Eendracht

Vroonweg 5
Dirksland
Korenmolen "De Eendracht". Witgepleisterde, ronde stellingmolen van baksteen, 1846.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)