Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Akkerzorg" in Melissant

Boerderij

Kraaijerdijk 23
3248LC Melissant (gemeente Dirksland)
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 18e eeuw 1750 derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij "Akkerzorg"

"Akkerzorg". Grote boerderij derde kwart 18e eeuw onder pannen zadeldak met aan de voorzijde een hoge puntgevel onder rollaag. De zolderverdiepingen hebben hun oorspronkelijke vensters met middenstijlen en roeden behouden. Links een uitgebouwd zomerhuis onder zadeldak. Hekposten met vazen, eind 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 42005
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Akkerzorg" in Melissant

St. Josephkapel

Provincialeweg 6
Melissant (Gemeente Dirksland)
Inleiding Kleine PAROCHIEKERK van het type zaalkerk met aangebouwde PASTORIE en SACRISTIE, gebouwd in 1900 in opdracht van het bisdom Rott..

Boerderij met hoge puntgevel onder rollaag. In de verdiepingen nog vensters met de oorspronkelijke middenstijlen. Links een gepleisterd zomerhuis

Tweede Weg 1
Melissant (Gemeente Dirksland)
Boerderij met hoge puntgevel onder rollaag, derde kwart 18e eeuw. In de verdiepingen nog vensters met de oorspronkelijke middenstijlen. Link..

Grote boerderij, met hoge puntgevel onder rollaag en in de zolderverdiepingen nog de oorspronkelijke vensters met kruiskozijnen en kleine roeden. Bene ..

Kraaijerdijk 31
Melissant (Gemeente Dirksland)
Grote boerderij, derde kwart 18e eeuw met hoge puntgevel onder rollaag en in de zolderverdiepingen nog de oorspronkelijke vensters met kruis..

De Eendracht

Vroonweg 5
Dirksland
Korenmolen "De Eendracht". Witgepleisterde, ronde stellingmolen van baksteen, 1846.

Boerderij "Lust en Last"

Kokseweg 4
Sommelsdijk (Gemeente Middelharnis)
Boerderij "Lust en Last". Woonhuis met verdieping en pannen zadeldak tussen puntgevels met rollaag. Gevelsteen met opschrift: "In Godes wege..

Kaart & Routeplanner