Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zorgvliet in Tiel

Woonhuis

Burgemeester Meslaan 81
4003CA Tiel
Gelderland


Beschrijving van Zorgvliet

Huis Zorgvliet. Uit het midden van de 19e eeuw daterend classicistisch herenhuis. Op rechthoekige grondslag gesitueerd wit geschilderd herenhuis van twee bouwlagen en een souterrain, met een kroonlijst en op grijze plint, onder met gesmoorde pannen gedekt schilddak; de symmetrisch ingedeelde voorgevel kent vijf assen met in het souterrain vier vensters en een hardstenen trap met vijf treden; op de bel-etage in het midden de deur, links en rechts twee Empire-vensters; op de verdieping vijf 4-ruits vensters; de deur heeft een kussen aan de onder- en een rooster aan de bovenzijde, alsmede een bovenlicht en een kroonlijst; zowel de vensters als de deur zijn gevat in geprofileerde houten omlijstingen. Het uit het midden der 19e eeuw daterende Huis Zorgvliet is vanuit architectonisch oogpunt van belang vanwege de goed bewaarde hoofdvorm van een classicistisch herenhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 419844
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zorgvliet in Tiel

Boerderij op T-vormige plattegrond

Burgemeester Meslaan 78
Tiel
Boerderij op T-vormige plattegrond. Het woongedeelte heeft een verdieping en een rieten schilddak. Jaartalankers: 1849. Vensters met 20-ruit..

'Nieuw-geerestein'

Burgemeester Meslaan 121
Tiel
"Nieuw-Geerestein". Gepleisterd landhuis met verdieping en schilddak, bekroond met schoorstenen, waarop smeedijzeren versieringen. Vensters ..

Gepleisterde boerderij met hoog, rieten schilddak

Lingeweg 1
Tiel
Gepleisterde boerderij met hoog, rieten schilddak, 18e eeuw. Vensters met luiken. Bescherming betreft uitsluitend het hoofdgebouw van de boe..

t huis ten ham'

Daver 1
Kerk Avezaath (Gemeente Buren)
"'t Huis ten Ham". Herenboerderij met verdieping en zadeldak tussen puntgevels. Het huis draagt, met zijn getoogde vensters, waarin zes- en ..

woonhuis

Burgemeester Meslaan 1
Tiel
Inleiding Vrijstaande VILLA gebouwd in 1898 (gevelsteen voorgevel) naar ontwerp van een onbekende architect in Neo-Renaissancestijl. De vil..

Kaart & Routeplanner