Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het dwarsdeeltype onder gedeeltelijk met riet gedekt zadeldak met wolfeind boven de voorgevel in Andel

Boerderij

Burgemeester van der Schansstraat 9
4281LG Andel (gemeente Woudrichem)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1870 (jaartal)


Beschrijving van Boerderij van het dwarsdeeltype onder gedeeltelijk met riet gedekt zadeldak met wolfeind boven de voorgevel

Blijkens jaartalanker in de voorgevel uit 1870 daterende, in rode baksteen - met gepleisterde plint - opgetrokken boerderij van het dwarsdeeltype onder gedeeltelijk met riet gedekt zadeldak met wolfeind boven de voorgevel. In de symmetrisch ingedeelde voorgevel met vlechtingen een met pilasters en kroonlijst omgeven deur met gedeeld bovenlicht en gietijzeren deurrooster, vier vensters met 6-ruits schuiframen in de geveltop. In de voorgevel en linker zijgevel van het woongedeelte vensters met 6-ruits schuiframen (en luiken); het schuurgedeelte bezit zowel rondboogvensters van gietijzer als rechthoekige stalramen van beton; aan de straat- en veldzijde dwarsdeel-deuren; de achtergevel heeft een met gepotdekselde delen beklede geveltop. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 419454
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het dwarsdeeltype onder gedeeltelijk met riet gedekt zadeldak met wolfeind boven de voorgevel in Andel

Voormalige boerderij in geel-rode baksteen van het dwarsdeeltype onder met riet gedekt wolfdak

Burgemeester van der Schansstraat 40
Andel (Gemeente Woudrichem)
Volgens jaartalanker in de voorgevel uit 1857 daterende, in geel-rode baksteen opgetrokken, voormalige boerderij van het dwarsdeeltype onder..

Voormalige boerderij van het dwarsdeeltype

Burgemeester van der Schansstraat 19
Andel (Gemeente Woudrichem)
Midden 19e eeuwse, in rode baksteen opgetrokken voormalige boerderij van het dwarsdeeltype, op L-vormige plattegrond en onder met riet gedek..

Voormalige boerderij van het dwarsdeeltype onder met riet gedekt wolfdak opgetrokken in gele baksteen met gepleisterde plint

Burgemeester van der Schansstraat 21
Andel (Gemeente Woudrichem)
Volgens jaartalankers in de voorgevel uit 1821 daterende, in gele baksteen - met gepleisterde plint - opgetrokken voormalige boerderij van h..

Voormalige Nederlands Hervormde Kerk

Hoofdgraaf 6
Andel (Gemeente Woudrichem)
Voormalige Ned. Herv. Kerk bestaande uit de ruine van een zuidelijke dwarskapel van het schip en uit een laat 14e eeuwse, vlak opgaande tore..

Villa/koetshuis

Julianastraat 1
Andel (Gemeente Woudrichem)
Julianastraat 1, Woudrichem (onderdeel 1) Inleiding. Centraal in het complex gelegen vrijstaand HERENHUIS, gebouwd in Eclectische stijl, e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)