Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ouders-Vrucht in Gouda

Boerderij

Bloemendaalseweg 50
2804AB Gouda
Zuid Holland

Bouwjaar: 1861 (jaartal)


Beschrijving van Ouders-Vrucht

BOERDERIJ "OUDERS-VRUCHT", op een steen gedateerd 1861. Woonhuis en stal onder een met pannen gedekt zadeldak. Keperboogvormige vensters. In de top van de puntgevel aan de voorzijde een driedelig venster. Zomerhuis naast de boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41944
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ouders-Vrucht in Gouda

Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en tweelichtskozijn in de top. Rechts opkamer. Zomerhuis met puntgevel en pannen za ..

Bloemendaalseweg 56
Gouda
BOERDERIJ uit de 17e of 18e eeuw onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en tweelichtskozijn in de top. Rechts opkamer. Zom..

Boerderij met rieten zadeldak en puntgevel met bewerkte daklijst en driedelig zoldervenster

Bloemendaalseweg 46
Gouda
BOERDERIJ, gedateerd 1874, met rieten zadeldak en puntgevel met bewerkte daklijst en driedelig zoldervenster, waarvan het middendeel boogvor..

Gepleisterde landarbeiderswoning onder pannen zadeldak, met afhang aan de achterzijde. Puntgevels aan de smalle zijkanten

Bloemendaalseweg 62
Gouda
Gepleisterde LANDARBEIDERSWONING onder pannen zadeldak, met afhang aan de achterzijde. Puntgevels aan de smalle zijkanten, 18e of eerste hel..

Boerderij met rieten wolfdak en voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen. Rechts opkamer met vierruitsschuifraam. Kelderluiken me ..

Bloemendaalseweg 43
Gouda
BOERDERIJ uit de 18e of het begin van de 19e eeuw met rieten wolfdak en voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen. Recht..

Boerderij, met riet gedekt zadeldak, aan de voorzijde een puntgevel met bewerkte daklijst. Vensters met zesruitsschuiframen

Bloemendaalseweg 68
Gouda
BOERDERIJ, waarvoor de eerste steen gelegd is in 1876. Met riet gedekt zadeldak, aan de voorzijde een puntgevel met bewerkte daklijst. Venst..

Kaart & Routeplanner