Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met rieten zadeldak en puntgevel met bewerkte daklijst en driedelig zoldervenster in Gouda

Boerderij

Bloemendaalseweg 46
2804AB Gouda
Zuid Holland

Bouwjaar: 1874


Beschrijving van Boerderij met rieten zadeldak en puntgevel met bewerkte daklijst en driedelig zoldervenster

BOERDERIJ, gedateerd 1874, met rieten zadeldak en puntgevel met bewerkte daklijst en driedelig zoldervenster, waarvan het middendeel boogvormig bekroond is. Vensters met 15-ruitsschuiframen. Zomerhuis op het erf, bestaande uit een bakstenen woongedeelte en een houten stal, beide onder een pannen zadeldak, 19e eeuw. (Zomerhuis en stal zijn gesloopt.) (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41943
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met rieten zadeldak en puntgevel met bewerkte daklijst en driedelig zoldervenster in Gouda

Boerderij met rieten wolfdak en voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen. Rechts opkamer met vierruitsschuifraam. Kelderluiken me ..

Bloemendaalseweg 43
Gouda
BOERDERIJ uit de 18e of het begin van de 19e eeuw met rieten wolfdak en voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen. Recht..

Ouders-Vrucht

Bloemendaalseweg 50
Gouda
BOERDERIJ "OUDERS-VRUCHT", op een steen gedateerd 1861. Woonhuis en stal onder een met pannen gedekt zadeldak. Keperboogvormige vensters. In..

Boerderij met puntgevel, voorzien van vlechtingen en in de top een venster met half kruiskozijn. Rechts onderkelderd, met tweelichtskeldervenster, waa ..

Bloemendaalseweg 39
Gouda
BOERDERIJ uit de 17e of 18e eeuw met puntgevel, voorzien van vlechtingen en in de top een venster met half kruiskozijn. Rechts onderkelderd,..

Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en tweelichtskozijn in de top. Rechts opkamer. Zomerhuis met puntgevel en pannen za ..

Bloemendaalseweg 56
Gouda
BOERDERIJ uit de 17e of 18e eeuw onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en tweelichtskozijn in de top. Rechts opkamer. Zom..

Gepleisterde landarbeiderswoning onder pannen zadeldak, met afhang aan de achterzijde. Puntgevels aan de smalle zijkanten

Bloemendaalseweg 62
Gouda
Gepleisterde LANDARBEIDERSWONING onder pannen zadeldak, met afhang aan de achterzijde. Puntgevels aan de smalle zijkanten, 18e of eerste hel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)