Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve gelegen bij de St.Maartensbrug met onderkelderd vooreind, aan de weg door gepleisterde topgevel beëindigd. In de zijgevel gele steen; rode ruitvormige strekkingen in Sint Maartensbrug

Boerderij

Grote Sloot 201
1752JM Sint Maartensbrug (gemeente Zijpe)
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Stolphoeve gelegen bij de St.Maartensbrug met onderkelderd vooreind, aan de weg door gepleisterde topgevel beëindigd. In de zijgevel gele steen; rode ruitvormige strekkingen

Bij de St.Maartensbrug gelegen stolphoeve met onderkelderd vooreind, aan de weg door gepleisterde topgevel beëindigd. In de zijgevel gele steen; rode ruitvormige strekkingen. XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41926
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve gelegen bij de St.Maartensbrug met onderkelderd vooreind, aan de weg door gepleisterde topgevel beëindigd. In de zijgevel gele steen; rode ruitvormige strekkingen in Sint Maartensbrug

't Winkeltje, voormalig keuterboerderij

Grote Sloot 209
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding Vrijstaande voormalige KEUTERBOERDERIJ, gelegen aan de westzijde van de Grote Sloot. Het ambachtelijk-traditioneel gebouwde pand ..

Nederlands Hervormde Kerk

Grote Sloot 233
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Gebouw uit 1696 later gepleisterd met houten torentje op de westgevel. Inwendig twee rijen Ionische zuilen, houten spiegelgewelf. Eiken pree..

Pastorie

Grote Sloot 173
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding Vrijstaande voormalige PASTORIE, behorend bij de laat 17de-eeuwse kerk van St. Maartensbrug (adres: Grote Sloot 233) die reeds ri..

Brandwijck: hoofdonderdeel

Grote Sloot 239
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding Op het zuidelijk deel van het erf gelegen huis, genaamd "Brandwijck", gebouwd in een sobere eclectische trant met neo-classicisti..

Brandwijck: koetshuis

Grote Sloot 239
Sint Maartensbrug (Gemeente Zijpe)
Inleiding Op het noordelijk deel van het erf gelegen vrijstaand KOETSHUIS, vermoedelijk daterend ut de 18de eeuw. Aan de voorzijde bevond z..

Kaart & Routeplanner