Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Deur met omlijsting door pilasters. In de vensters van de verdieping zesruitsschuiframen in Zwijndrecht

Woonhuis

Rotterdamseweg 38
3332AJ Zwijndrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Deur met omlijsting door pilasters. In de vensters van de verdieping zesruitsschuiframen

Herenhuis uit het midden van de 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak. Deur met omlijsting door pilasters. In de vensters van de verdieping zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41919
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Deur met omlijsting door pilasters. In de vensters van de verdieping zesruitsschuiframen in Zwijndrecht

Oude Kerk

Kerkstraat 49
Zwijndrecht
Ned.Herv.Kerk. Laat-gotisch gebouw, dat door uitbreidingen in de 17e eeuw en omstreeks 1875 tot een amorf geheel verworden is. Boven de west..

Raadhuis met bodewoning, postkantoor en politiebureau

Raadhuisplein 1
Zwijndrecht
OBJECTOMSCHRIJVING Inleiding Het door het architectenbureau Granpré Molière, Verhagen & Kok ontworpen RAADHUIS met BODEWONING, POSTKANTO..

Watertoren

Ringdijk 192
Zwijndrecht
Inleiding De uit 1897 stammende WATERTOREN is in opdracht van de gemeente Zwijndrecht gebouwd door de (watertoren-)architect F.A. de Jongh ..

Gepleisterde lijstgevel voor huis met schilddak

Hooikade 5
Dordrecht
Gepleisterde lijstgevel (XVIII) voor HUIS met schilddak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Catharijnepoort

Hooikade 1
Dordrecht
Catharijnepoort. Eenvoudige POORT-doorgang tussen gebosseerde pilasters met hoofdgestel. In de poortboog sluitsteen met masker. Het fries ge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)