Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kijfhoekkerk in Zwijndrecht

Kerkelijk Gebouw

Kijfhoek 30
3335LE Zwijndrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 15e eeuw


Beschrijving van Kijfhoekkerk

Ned.Herv.Kerk. Eenbeukig laat-gotisch kerkje met smaller, driezijdig gesloten koor en een tongewelf met trekbalken, korbelen en muurstijlen. Het schip vernieuwd in de 17e eeuw en nogmaals gewijzigd in de 19e eeuw. Boven de westgevel een houten met leien bekleed torentje met ingesnoerde spits. Tot de inventaris behoren: een eenvoudige, 17e eeuwse preekstoel en enkele grafzerken uit de 17e eeuw. Klokkenstoel met klok van Evert Vos, 1612, diam. 57 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41918
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kijfhoekkerk in Zwijndrecht

Grote hoeve, waarvan het woongedeelte een puntgevel met rollaag heeft. Geprofileerde zijdekplaten en in de top een jaartal. In de voorgevel vensters m ..

Develweg 1
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Grote hoeve, waarvan het woongedeelte een puntgevel met rollaag heeft. Geprofileerde zijdekplaten en in de top het jaartal MDCCLXXXIII. In d..

archeologie

-
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Terrein waarin een donk met daarop bewoningsresten uit de steentijden; met name het Mesolithicum en het Neolithicum.

Langgerekte boerderij onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten delen

Develsluis 34
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Langgerekte boerderij (XVIII ?) onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten del..

Langwerpige hoeve aan de voet van de dijk met woongedeelte, waarin vensters met negenruitsschuiframen, tussen stallen, waarvan de wanden bestaan uit g ..

Lindtsedijk 13
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Langwerpige hoeve aan de voet van de dijk (XVIII B ?) met woongedeelte, waarin vensters met negenruitsschuiframen, tussen stallen, waarvan d..

Pietermankerk

Burgemeester Pijl Hogeweglaan 1
Zwijndrecht
Ned.Herv.Kerk. Eenvoudig, eenbeukig bakstenen kerkje met driezijdige koorsluiting waarschijnlijk tweede helft 15e eeuw. Boven de westgevel e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)