Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oude Kerk in Zwijndrecht

Kerkelijk Gebouw

Kerkstraat 49
3331XL Zwijndrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw en ca. 1875


Beschrijving van Oude Kerk

Ned.Herv.Kerk. Laat-gotisch gebouw, dat door uitbreidingen in de 17e eeuw en omstreeks 1875 tot een amorf geheel verworden is. Boven de westgevel een houten klokketorentje, midden 19e eeuw, bestaande uit twee achtkanten met koepeldaken. Tot de inventaris behoren: een 17e eeuwse preekstoel met omtuining uit dezelfde tijd. Doopbekkenhouder en lezenaar aan de preekstoel. Een tekstbord uit 1634 en een Tiengebodenbord uit het laatst van de 17e eeuw. Gesneden orgelkas, 19e eeuw. Enkele grafzerken uit de 17e en 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41917
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oude Kerk in Zwijndrecht

Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Deur met omlijsting door pilasters. In de vensters van de verdieping zesruitsschuiframen

Rotterdamseweg 38
Zwijndrecht
Herenhuis uit het midden van de 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak. Deur met omlijsting door pilasters. In de vensters van de ver..

Raadhuis met bodewoning, postkantoor en politiebureau

Raadhuisplein 1
Zwijndrecht
OBJECTOMSCHRIJVING Inleiding Het door het architectenbureau Granpré Molière, Verhagen & Kok ontworpen RAADHUIS met BODEWONING, POSTKANTO..

Watertoren

Ringdijk 192
Zwijndrecht
Inleiding De uit 1897 stammende WATERTOREN is in opdracht van de gemeente Zwijndrecht gebouwd door de (watertoren-)architect F.A. de Jongh ..

Pand

Hooikade 16
Dordrecht
PAND, waarvan de gevel deel uitmaakt van het buurpand no 15. Pui met sonsoles (Lodewijk XIV). Schilddak. Achtergevel aan het Maartensgat. ..

Pand met gepleisterde lijstgevel onder schilddak, waarin dakvenster

Hooikade 12
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XVIII) onder schilddak, waarin dakvenster. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oud..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)