Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pietermankerk in Zwijndrecht

Kerkelijk Gebouw

Burgemeester Pijl Hogeweglaan 1
3335LA Zwijndrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk tweede helft 15e eeuw


Beschrijving van Pietermankerk

Ned.Herv.Kerk. Eenvoudig, eenbeukig bakstenen kerkje met driezijdige koorsluiting waarschijnlijk tweede helft 15e eeuw. Boven de westgevel een houten, met leien bekleed daktorentje. Inwendig een houten tongewelf op muurstijlen en met ribben. Trekbalk met gotische sleutelstukken en korbelen. Tot de inventaris behoren: een preekstoel uit 1690, en een priesterzerk uit 1520. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41916
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pietermankerk in Zwijndrecht

Lindtse Kerk

Develweg 28
Zwijndrecht
Inleiding KERK van de Nederlands Hervormde Gemeente uit 1912 gebouwd in Neo- Romaanse stijl naar ontwerp van architect J.F.L. Fourring. De..

Raadhuis met bodewoning, postkantoor en politiebureau

Raadhuisplein 1
Zwijndrecht
OBJECTOMSCHRIJVING Inleiding Het door het architectenbureau Granpré Molière, Verhagen & Kok ontworpen RAADHUIS met BODEWONING, POSTKANTO..

Oude Kerk

Kerkstraat 49
Zwijndrecht
Ned.Herv.Kerk. Laat-gotisch gebouw, dat door uitbreidingen in de 17e eeuw en omstreeks 1875 tot een amorf geheel verworden is. Boven de west..

Kijfhoekkerk

Kijfhoek 30
Zwijndrecht
Ned.Herv.Kerk. Eenbeukig laat-gotisch kerkje met smaller, driezijdig gesloten koor en een tongewelf met trekbalken, korbelen en muurstijlen...

Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Deur met omlijsting door pilasters. In de vensters van de verdieping zesruitsschuiframen

Rotterdamseweg 38
Zwijndrecht
Herenhuis uit het midden van de 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak. Deur met omlijsting door pilasters. In de vensters van de ver..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)