Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Soeslo in Zwolle

Boerderij

Heinoseweg 18
8026PC Zwolle
Overijssel

Bouwjaar: ca. 1770 (1e bouwlaag) 1815 (2e bouwlaag) 1770 ca. 1770 (1e bouwlaag) 1815 (2e bouwlaag)


Beschrijving van Huize Soeslo

Soeslo. BUITENHUIS op rechthoekige grondslag onder schilddak met hoekschoorstenen, lijstgevel op plint, eenvoudige voordeuromlijsting met bovenlicht; schuifvensters met roedenverdeling. Bouwhuis met door lisenen gelede in het midden ingebogen gevels; voorzien van met luiken behangen schuifvensters; dak onlangs gewijzigd. Boerderijtje onder afgewolfd rieten zadeldak; schuifvensters met roedenverdeling, met luiken behangen, getoogde achteringang met gekoppelde zijlichten; evenwijdig aan de boerderij een schuur met afgewolfd rieten zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41912
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize Soeslo in Zwolle

Huize Soeslo, hoofdhuis

Heinoseweg 18
Zwolle
Omschrijving HOOFDHUIS, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. Het in oorsprong 17de eeuwse huis heeft voornamelijk in 1815..

Huize Soeslo, park

Heinoseweg 18
Zwolle
Omschrijving PARKAANLEG, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo. Parkaanleg in Formele en Landschapsstijl bestaande uit la..

Huize Soeslo, koetshuis annex dienstwoning

Heinoseweg 20
Zwolle
Omschrijving KOETSHUIS annex DIENSTWONING, als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo, dateert uit de 17de eeuw. Het koetshuis ..

Huize Soeslo, hooiberg (I) met zeszijdige rieten kap

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving HOOIBERG, direct gelegen aan het op het landgoed zuidwestelijk georiƫnteerde pad langs de achterzijde van de boerderij. Va..

Huize Soeslo, hooiberg (II) met vijfzijdige rieten kap

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving HOOIBERG daterend uit vermoedelijk eind 19de eeuw, gesitueerd op een grasstrook aan het op het landgoed zuidwestelijk georiĆ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)