Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Middenlangsdeelboerderij onder aan achterzijde afgewolfd grotendeels rieten schilddak in Wezup

Boerderij

Westeinde 16
7852TB Wezup (gemeente Coevorden)
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1850 1850 ca. 1850


Beschrijving van Middenlangsdeelboerderij onder aan achterzijde afgewolfd grotendeels rieten schilddak

19e eeuws uit baksteen opgetrokken boerderij van het middenlangsdeeltype, onder aan achterzijde afgewolfd en grotendeels met riet gedekt schilddak met topschoorsteen; de zijschilden ter hoogte van het bedrijfsgedeelte zijn iets doorgetrokken en gedeeltelijk met pannen belegd. Drie zesruitsschuifvensters en strokendeur met bovenlicht in de voorgevel, waarlangs windveer en boeibord; de rechterzijgevel heeft eenzelfde indeling; boeibord en staafankers; in de linkerzijgevel strokendeur en enkel niet oorspronkelijke vensters; stroomlagen. In het bedrijfsgedeelte staldeuren en stalvensters; in de achtergevel baanderdeuren met mandeur en twee stalvensters met bovenlicht; windveren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41534
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Middenlangsdeelboerderij onder aan achterzijde afgewolfd grotendeels rieten schilddak in Wezup

Boerderij onder monumentaal rieten schilddak

Westeinde 14
Wezup (Gemeente Coevorden)
Boerderij uit de 18e eeuw onder monumentaal met riet gedekt schilddak. Het woongedeelte bezit vensters met zesruitsschuiframen.

Middenlangsdeelboerderij onder aan achterzijde afgewolfd rieten schilddak

Westeinde 12
Wezup (Gemeente Coevorden)
19e eeuwse uit baksteen opgetrokken BOERDERIJ van het middenlangsdeeltype, onder aan achterzijde afgewolfd rieten schilddak met topschoorste..

Perkaan

Wezuperstraat 2
Wezup (Gemeente Coevorden)
19e eeuws boerderij-complex, bestaande uit boerderij van het langdeeltype, twee grote schuren en bakhuis. De boerderij is opgetrokken uit b..

Boerderij met achterbaander en onderschoer onder rieten schilddak

Klooster 17
Zweeloo (Gemeente Coevorden)
In aanleg 17e eeuws (1679) Drentse boerderij met achterbaander en onderschoer. Het uit rode baksteen opgetrokken gebouw verbreedt zich naar ..

Boerderij in ambachtelijk-traditionele stijl met bestraat erf

Marktstraat 3
Zweeloo (Gemeente Coevorden)
Inleiding BOERDERIJ aan de brink gelegen en in aanleg 18e-eeuws met bouwkundige aanpassingen uit de tweede helft van de 19e eeuw in een tr..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)