Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarsdeelboerderij onder rieten wolfsdak met aangebouwde schuur onder rieten schilddak in Zweeloo

Boerderij

Kruisstraat 21
7851AE Zweeloo (gemeente Coevorden)
Drenthe

Bouwjaar: 1800-1850 1850 1800-1850


Beschrijving van Dwarsdeelboerderij onder rieten wolfsdak met aangebouwde schuur onder rieten schilddak

19e eeuws boerderij-complex bestaande uit boerderij van het dwarsdeeltype en deels aangebouwde schuur. De boerderij is opgetrokken uit baksteen en wordt gedekt door een rieten wolfdak met uilebord; twee schoorstenen met bord. Zes- en vierruitsschuifvensters, strokendeuren met bovenlicht en getralied keldervenster in het woongedeelte; staldeuren en -vensters in het bedrijfsgedeelte. De linkerzijgevel is uitgerust met een bakstenen tandlijst.In de achtergevel grote getoogde baanderdeuren, twee staldeuren en drie vensters met gietijzeren tracering. Windveren. Staafankers. De schuur is gedeeltelijk opgetrokken uit baksteen, gedeeltelijk uit hout, wordt gedekt door een rieten schilddak en is voorzien van enkele deuren en vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41515
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarsdeelboerderij onder rieten wolfsdak met aangebouwde schuur onder rieten schilddak in Zweeloo

Dubbele boerderij in ambachtelijke stijl

Kruisstraat 23
Zweeloo (Gemeente Coevorden)
DUBBELE BOERDERIJ gebouwd in ambachtelijke stijl en in oorsprong vroeg 18e-eeuws maar sindsdien aangepast en met een detaillering van de gev..

Dubbel woonhuis met aangebouwde schuur

Klooster 3
Zweeloo (Gemeente Coevorden)
Inleiding DUBBEL WOONHUIS met aan een zijde een aangebouwde SCHUUR in een ambachtelijke stijl uitgevoerd. Vanwege de afwijkende bouwvorm v..

Houten bijschuur in ambachtelijk-traditionele stijl

Kruisstraat 25
Zweeloo (Gemeente Coevorden)
BIJSCHUUR scheef achter de boerderij geplaatst en gebouwd op traditioneel ambachtelijke wijze. Omschrijving Houten bijschuur met ankerba..

Houten bijschuur in ambachtelijk-traditionele stijl met een gemetselde basis

Kruisstraat 25
Zweeloo (Gemeente Coevorden)
Vrijstaande BIJSCHUUR haaks achter de boerderij geplaatst en gebouwd op traditionele ambachtelijke wijze. Omschrijving Uit vier ankerbal..

Boerderij in ambachtelijk-traditionele stijl met bestraat erf

Marktstraat 3
Zweeloo (Gemeente Coevorden)
Inleiding BOERDERIJ aan de brink gelegen en in aanleg 18e-eeuws met bouwkundige aanpassingen uit de tweede helft van de 19e eeuw in een tr..

Kaart & Routeplanner