Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met puntgevel, versierd met tussentrappen en toppilaster op consoles. Blijkens jaartalankers in 1789 verbouwd. Deur met ovale panelen en vensters met 12-ruits-schuiframen, begin 19e eeuw. Inwendi .. in Zwartsluis

Woonhuis

Westeinde 6
8064AK Zwartsluis (gemeente Zwartewaterland)
Overijssel

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis met puntgevel, versierd met tussentrappen en toppilaster op consoles. Blijkens jaartalankers in 1789 verbouwd. Deur met ovale panelen en vensters met 12-ruits-schuiframen, begin 19e eeuw. Inwendi ..

Huis uit de 17e eeuw met puntgevel, versierd met tussentrappen en toppilaster op consoles. Blijkens jaartalankers in 1789 verbouwd. Deur met ovale panelen en vensters met 12-ruits-schuiframen, begin 19e eeuw. Inwendig 17e eeuwse sleutelstukken, 18e en 19e eeuwse betimmeringen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41513
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met puntgevel, versierd met tussentrappen en toppilaster op consoles. Blijkens jaartalankers in 1789 verbouwd. Deur met ovale panelen en vensters met 12-ruits-schuiframen, begin 19e eeuw. Inwendi .. in Zwartsluis

huis 't lageland

groot lageland 5
zwartsluis (Gemeente zwartewaterland)
Woonhuis met aangebouwde dienstwoning.

Deftig herenhuis met verdieping en omlopend schilddak

Groot Lageland 9
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Deftig herenhuis met verdieping en omlopend schilddak, begin 19e eeuw. De gaaf bewaarde voorgevel heeft een rijk geprofileerde kroonlijst, v..

Statig woonhuis in Classicistische trant. Het pand staat met de voorgevel direct aan de straat waar meer 19e-eeuwse bebouwing te vinden is

Groot Lageland 21
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Inleiding Statig woonhuis, gebouwd in 1860 in Classicistische trant. het pand staat met de voorgevel direct aan de straat waar meer 19e eeu..

Blokvormig pand zonder verdieping. Omlopend houten kroonlijst en pannen schilddak. Dakkapel met houten fronton. Vensters en deur in geprofileerde omli ..

Groot Lageland 39
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Blokvormig pand zonder verdieping uit het midden van de 19e eeuw. Omlopend houten kroonlijst en pannen schilddak. Dakkapel met houten fronto..

Eenvoudig woonhuis

Buitenkwartier 39
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Inleiding Omstreeks de eeuwwisseling voor een Joodse familie gebouwd eenvoudig woonhuis. Omschrijving Woonhuis van één bouwlaag met zol..

Kaart & Routeplanner


Foto's (22)

Alle 22 foto's weergeven