Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met lijstgevel, waarvan de op de hoeken omgekorniste kroonlijst Lodewijk XVI-versieringen heeft. Deur in geblokte omlijsting van pleister met panelen en gesneden Lodewijk XVI-bovenlicht. Rijk .. in Zwartsluis

Woonhuis

De Nieuwesluis 2
8064EB Zwartsluis (gemeente Zwartewaterland)
Overijssel

Bouwjaar: eind 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand met lijstgevel, waarvan de op de hoeken omgekorniste kroonlijst Lodewijk XVI-versieringen heeft. Deur in geblokte omlijsting van pleister met panelen en gesneden Lodewijk XVI-bovenlicht. Rijk ..

Hoekpand uit het einde van de 18e eeuw met lijstgevel, waarvan de op de hoeken omgekorniste kroonlijst Lodewijk XVI-versieringen heeft. Deur in geblokte omlijsting van pleister met panelen en gesneden Lodewijk XVI-bovenlicht. Rijk 19e eeuws stoephek met hardstenen palen. Achtervleugel met ingezwenkte gevel, bekroond door een schelpfronton. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41512
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met lijstgevel, waarvan de op de hoeken omgekorniste kroonlijst Lodewijk XVI-versieringen heeft. Deur in geblokte omlijsting van pleister met panelen en gesneden Lodewijk XVI-bovenlicht. Rijk .. in Zwartsluis

Pand, bestaande uit twee evenwijdig aan de straat lopende vleugels onder schilddaken, gedekt met pannen en bekroond door hoekschoorstenen

Mastenmakersstraat 37
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
PAND in oorsprong uit de 17e eeuw, bestaande uit twee evenwijdig aan de straat lopende vleugels onder schilddaken, gedekt met pannen en bekr..

Gepleisterde en enigszins verminkte trapgevel. Geprofileerde natuurstenen waterlijst boven de begane-grond

Kerkstraat 24
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Gepleisterde en enigszins verminkte trapgevel blijkens gevelsteen uit 1628. Geprofileerde natuurstenen waterlijst boven de begane-grond.

Orgel in de Hervormde kerk

Kerkstraat 31
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Hervormde kerk, beschermd vanwege het eenklaviersorgel, in 1796 gemaakt door Rudolf Knol uit Hasselt. In 1936 ingrijpend verbouwd door Valcx..

Doleantiekerk

Het Singel 18
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Inleiding De Gereformeerde Doleantiekerk is in 1893 gebouwd door aannemer Weijs na "de Vereniging" tussen een aantal tot dan toe afgescheid..

Vrijstaand woonhuis in eclectische trant gebouwd

Buitenkwartier 2
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Inleiding Omstreeks 1890 voor de directeur van de borstelfabriek (Mozes Jacobs) in eclectische trant gebouwd vrijstaand woonhuis. Het pand ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)