Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, bestaande uit twee evenwijdig aan de straat lopende vleugels onder schilddaken, gedekt met pannen en bekroond door hoekschoorstenen in Zwartsluis

Woonhuis

Mastenmakersstraat 37
8064DX Zwartsluis (gemeente Zwartewaterland)
Overijssel

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Pand, bestaande uit twee evenwijdig aan de straat lopende vleugels onder schilddaken, gedekt met pannen en bekroond door hoekschoorstenen

PAND in oorsprong uit de 17e eeuw, bestaande uit twee evenwijdig aan de straat lopende vleugels onder schilddaken, gedekt met pannen en bekroond door hoekschoorstenen. De achtervleugel heeft een L-vormige plattegrond en in de zijgevel een getoogd venster met 15-ruitsschuiframen, waaronder een ontlastingsboog met kelderluik. De voorgevel is vernieuwd in het midden van de 19e eeuw, en heeft een getoogde deur en vensters. Deur met panelen en levensboom in het bovenlicht; vensters met 8-ruitsschuiframen. Stoephek met hardstenen paaltjes. Inwendig met hout overdekte kelders op togen. Kamer met stucwerkschouw in Lodewijk XVI-vormen, kamer met schouw en stucplafond in Lodewijk XIV-vormen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41511
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, bestaande uit twee evenwijdig aan de straat lopende vleugels onder schilddaken, gedekt met pannen en bekroond door hoekschoorstenen in Zwartsluis

Hoekpand met lijstgevel, waarvan de op de hoeken omgekorniste kroonlijst Lodewijk XVI-versieringen heeft. Deur in geblokte omlijsting van pleister met ..

De Nieuwesluis 2
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Hoekpand uit het einde van de 18e eeuw met lijstgevel, waarvan de op de hoeken omgekorniste kroonlijst Lodewijk XVI-versieringen heeft. Deur..

Gepleisterde en enigszins verminkte trapgevel. Geprofileerde natuurstenen waterlijst boven de begane-grond

Kerkstraat 24
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Gepleisterde en enigszins verminkte trapgevel blijkens gevelsteen uit 1628. Geprofileerde natuurstenen waterlijst boven de begane-grond.

Orgel in de Hervormde kerk

Kerkstraat 31
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Hervormde kerk, beschermd vanwege het eenklaviersorgel, in 1796 gemaakt door Rudolf Knol uit Hasselt. In 1936 ingrijpend verbouwd door Valcx..

Doleantiekerk

Het Singel 18
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Inleiding De Gereformeerde Doleantiekerk is in 1893 gebouwd door aannemer Weijs na "de Vereniging" tussen een aantal tot dan toe afgescheid..

Vrijstaand woonhuis in eclectische trant gebouwd

Buitenkwartier 2
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Inleiding Omstreeks 1890 voor de directeur van de borstelfabriek (Mozes Jacobs) in eclectische trant gebouwd vrijstaand woonhuis. Het pand ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)