Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blokvormig pand zonder verdieping. Omlopend houten kroonlijst en pannen schilddak. Dakkapel met houten fronton. Vensters en deur in geprofileerde omlijstingen. Stoep met fraaie stoeppalen en hekken in Zwartsluis

Woonhuis

Groot Lageland 39
8064AM Zwartsluis (gemeente Zwartewaterland)
Overijssel

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Blokvormig pand zonder verdieping. Omlopend houten kroonlijst en pannen schilddak. Dakkapel met houten fronton. Vensters en deur in geprofileerde omlijstingen. Stoep met fraaie stoeppalen en hekken

Blokvormig pand zonder verdieping uit het midden van de 19e eeuw. Omlopend houten kroonlijst en pannen schilddak. Dakkapel met houten fronton. Vensters en deur in geprofileerde omlijstingen. Stoep met fraaie stoeppalen en hekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41509
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blokvormig pand zonder verdieping. Omlopend houten kroonlijst en pannen schilddak. Dakkapel met houten fronton. Vensters en deur in geprofileerde omlijstingen. Stoep met fraaie stoeppalen en hekken in Zwartsluis

Statig woonhuis in Classicistische trant. Het pand staat met de voorgevel direct aan de straat waar meer 19e-eeuwse bebouwing te vinden is

Groot Lageland 21
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Inleiding Statig woonhuis, gebouwd in 1860 in Classicistische trant. het pand staat met de voorgevel direct aan de straat waar meer 19e eeu..

Deftig herenhuis met verdieping en omlopend schilddak

Groot Lageland 9
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Deftig herenhuis met verdieping en omlopend schilddak, begin 19e eeuw. De gaaf bewaarde voorgevel heeft een rijk geprofileerde kroonlijst, v..

huis 't lageland

groot lageland 5
zwartsluis (Gemeente zwartewaterland)
Woonhuis met aangebouwde dienstwoning.

Huis met puntgevel, versierd met tussentrappen en toppilaster op consoles. Blijkens jaartalankers in 1789 verbouwd. Deur met ovale panelen en vensters ..

Westeinde 6
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Huis uit de 17e eeuw met puntgevel, versierd met tussentrappen en toppilaster op consoles. Blijkens jaartalankers in 1789 verbouwd. Deur met..

De Doopsgezinde kerk

Buitenkwartier 34
Zwartsluis (Gemeente Zwartewaterland)
Inleiding De Doopsgezinde kerk is in 1842 gebouwd ter vervanging van het Doopsgezinde vluchtkerkje achter het Klein Lageland en is, evenals..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)