Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pijlers met hekwerk Berbice in Voorschoten

Tuin Park Landgoed

Leidseweg 221
2253AE Voorschoten
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e-eeuws


Beschrijving van Pijlers met hekwerk Berbice

PIJLERS MET HEKWERK. Twee bakstenen hekpijlers, met eenvoudig 18e-eeuws smeedijzeren draaihek met tralies, bekroond door twee 18e-eeuwse hardstenen kolen, voorzien van van boven naar onderen uitzwenkende zijstukken. Pijlers en hek zijn aan het eind van '30-er jaren van deze eeuw door de toenmalige eigenaar C.J.A. Begeer van een huis aan de Schoolstraat te Voorschoten (ter plaatse van de huidige Gereformeerde Kerk) naar Berbice getransporteerd en aan de slootrand aan de zuidwestgrens van de aanleg (kadastraal perceel Voorschoten nr. A 4916) geplaatst, als afsluiting van de daar gelegen brug naar het terrein van de toenmalige zilverfabriek van Kempen & Begeer (kadastraal perceel Voorschoten nr. A 5066). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 414866
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pijlers met hekwerk Berbice in Voorschoten

Huis Berbice

Leidseweg 221
Voorschoten
HOOFDGEBOUW. In de zuidwesthoek van het terrein van de historische buitenplaats gelegen twee verdiepingen hoge in rode Rijnsteen opgetrokken..

Tuinaanleg Berbice

Leidseweg 221
Voorschoten
AANLEG VAN DE BUITENPLAATS. In de huidige aanleg van Berbice zijn twee fasen te onderscheiden. Het grootste deel van de historische tuin en ..

Hardstenen Lodewijk XVI postament Berbice

Leidseweg 221
Voorschoten
Hardstenen Lodewijk XVI POSTAMENT uit de 18e eeuw aan de gebogen zuidwestoever van de vijver in landschapsstijl.

Houten brug Berbice

Leidseweg 221
Voorschoten
Eenvoudige HOUTEN 19E-EEUWSE BRUG voorzien van witgeschilderde ijzeren balustrade, aan de uiteinden iets uitzwenkend, met buisvormige handli..

Toegangsbrug waarop ijzeren hek met balustrade

Leidseweg 223
Voorschoten
TOEGANGSBRUG WAAROP IJZEREN HEK MET BALUSTRADE. Van boven vlakke en aan de zijkanten uitzwenkende bakstenen toegangsbrug van de buitenplaats..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)