Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinmuur ten zuiden van de oranjerie van Berbice in Voorschoten

Tuin Park Landgoed

Leidseweg 225
2253JA Voorschoten
Zuid Holland

Bouwjaar: Laat 17e-eeuws


Beschrijving van Tuinmuur ten zuiden van de oranjerie van Berbice

TEN ZUIDEN VAN DE ORANJERIE GELEGEN TUINMUUR. Bakstenen laat 17e-eeuwse muur aan de achterzijde met bakstenen steunberen gestut, die de lange ruimte van de zich oorspronkelijk hier bevindende moestuin en boomgaard aan de zuidwestzijde afsluit en dit tot recent ook aan de noordwestzijde deed (fundament van deze verwijderde muur nog deels aanwezig). Aan het westeinde van de muur een poort met getoogde bovenzijde. De muur helt iets naar achteren ter wille van een gunstiger ligging ten opzichte van de zon van het zich hier vroeger bevindende leifruit. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 414863
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinmuur ten zuiden van de oranjerie van Berbice in Voorschoten

Tuinmuur ten noordoosten van de oranjerie van Berbice

Leidseweg 225
Voorschoten
TEN NOORDOOSTEN VAN DE ORANJERIE GELEGEN TUINMUUR. Bakstenen deels gepleisterde laat 17e-eeuwse muur, aan de voorzijde door bakstenen steunb..

Oranjerie Berbice

Leidseweg 225
Voorschoten
ORANJERIE, tussen 1688 en 1695 gebouwd (geregistreerd op een verpondinglijst van Rijnland uit 1695), bestaande uit een complex van oranjerie..

Retranchementen-muur Berbice

Leidseweg 225
Voorschoten
In het oosten van het park gelegen bakstenen RETRANCHEMENTEN-MUUR uit ca. 1700, die waarschijnlijk door Pieter de la Court van der Voort aan..

Huis Berbice

Leidseweg 221
Voorschoten
HOOFDGEBOUW. In de zuidwesthoek van het terrein van de historische buitenplaats gelegen twee verdiepingen hoge in rode Rijnsteen opgetrokken..

Tuinaanleg Berbice

Leidseweg 221
Voorschoten
AANLEG VAN DE BUITENPLAATS. In de huidige aanleg van Berbice zijn twee fasen te onderscheiden. Het grootste deel van de historische tuin en ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)