Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinmuur ten noordoosten van de oranjerie van Berbice in Voorschoten

Tuin Park Landgoed

Leidseweg 225
2253JA Voorschoten
Zuid Holland

Bouwjaar: Laat 17e-eeuws


Beschrijving van Tuinmuur ten noordoosten van de oranjerie van Berbice

TEN NOORDOOSTEN VAN DE ORANJERIE GELEGEN TUINMUUR. Bakstenen deels gepleisterde laat 17e-eeuwse muur, aan de voorzijde door bakstenen steunberen gestut, die de noordoostzijde en deels de noordwestzijde van de rechtzijdige ruimte van de voormalige boomgaard en moestuin afsluit. De aan de lange zijde van deze ruimte gesitueerde muur, helt iets naar achteren, terwille van een gunstiger ligging ten opzichte van de zon van het zich vroeger hier bevindende leifruit. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 414862
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinmuur ten noordoosten van de oranjerie van Berbice in Voorschoten

Tuinmuur ten zuiden van de oranjerie van Berbice

Leidseweg 225
Voorschoten
TEN ZUIDEN VAN DE ORANJERIE GELEGEN TUINMUUR. Bakstenen laat 17e-eeuwse muur aan de achterzijde met bakstenen steunberen gestut, die de lang..

Oranjerie Berbice

Leidseweg 225
Voorschoten
ORANJERIE, tussen 1688 en 1695 gebouwd (geregistreerd op een verpondinglijst van Rijnland uit 1695), bestaande uit een complex van oranjerie..

Retranchementen-muur Berbice

Leidseweg 225
Voorschoten
In het oosten van het park gelegen bakstenen RETRANCHEMENTEN-MUUR uit ca. 1700, die waarschijnlijk door Pieter de la Court van der Voort aan..

Huis Berbice

Leidseweg 221
Voorschoten
HOOFDGEBOUW. In de zuidwesthoek van het terrein van de historische buitenplaats gelegen twee verdiepingen hoge in rode Rijnsteen opgetrokken..

Tuinaanleg Berbice

Leidseweg 221
Voorschoten
AANLEG VAN DE BUITENPLAATS. In de huidige aanleg van Berbice zijn twee fasen te onderscheiden. Het grootste deel van de historische tuin en ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)