Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met trapgevel met klauwstukken, gebroken topfronton, waarin leeuwtje, in de top oeil-de boeuf in natuurstenen omlijsting, frontons boven de verdiepingsvensters, muurankers en jaartalsteentje: 164 .. in Zutphen

Woonhuis

Sprongstraat 6
7201KS Zutphen
Gelderland


Beschrijving van Pand met trapgevel met klauwstukken, gebroken topfronton, waarin leeuwtje, in de top oeil-de boeuf in natuurstenen omlijsting, frontons boven de verdiepingsvensters, muurankers en jaartalsteentje: 164 ..

Pand met trapgevel met klauwstukken, gebroken topfronton, waarin leeuwtje, in de top oeil-de boeuf in natuurstenen omlijsting, frontons boven de verdiepingsvensters, muurankers en jaartalsteentje: 1645 onder het topfronton. Empire-ramen. Gerestaureerd in 1905, waarbij de namaak-oude pui werd aangebracht en ten tweede male in 1942. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41439
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met trapgevel met klauwstukken, gebroken topfronton, waarin leeuwtje, in de top oeil-de boeuf in natuurstenen omlijsting, frontons boven de verdiepingsvensters, muurankers en jaartalsteentje: 164 .. in Zutphen

Pand met geverfd lijstgeveltje met rijk gesneden kroonlijst

Sprongstraat 10
Zutphen
Pand met geverfd lijstgeveltje met rijk gesneden kroonlijst (XIX b). Schilddak met dakkapel.

Pand onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel

Sprongstraat 5
Zutphen
Pand onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel (XIX a).

Pand met tuitgevel met rollaag en gebeeldhouwde voluten op geprofileerde dekplaten, gedateerd in een smalle banderolle onder de geprofileerde topdekpl ..

Sprongstraat 7
Zutphen
Pand met tuitgevel met rollaag en gebeeldhouwde voluten op geprofileerde dekplaten, gedateerd in een smalle banderolle onder de geprofileerd..

woonhuis

Sprongstraat 2
Zutphen
Hoekpand Zaadmarkt. Diep pand met schilddak, waarin dakkapel met fronton en vleugelstukken. Geverfde gevels onder rechte lijsten (XIX b).

Pand onder schilddak met dakkapel

Sprongstraat 3
Zutphen
Pand onder schilddak met dakkapel. Lijstgevel (XIX b) met in de verdieping schuiframen. Gesneden gaper en uithangbord met gaper. Zoldering m..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)