Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kerkelijk gebouw in Zutphen

Kerkelijk Gebouw

Proostdijsteeg 2
7201DP Zutphen
Gelderland


Beschrijving van kerkelijk gebouw

V.m. Proosdij van St. Walburg. Groot pand onder omlopend schilddak, gemoderniseerd XIXA, waarbij slechts de westelijke gevel met paarsgewijs gekoppelde spitsboogvensters binnen geprofileerde, hoekige omlijstingen (XIII) zijn oorspronkelijke karakter behield. Deurpartij met stoep en stoephekken (XIXA). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41400
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kerkelijk gebouw in Zutphen

Huis onder hoog schilddak, waarin twee dakkapellen met driehoekige frontons

Zaadmarkt 102
Zutphen
HUIS (XVI ?) onder hoog schilddak, waarin twee dakkapellen met driehoekige frontons. Gemoderniseerd ca.1800 met gepleisterde lijstgevels, de..

Het Bolwerck

Zaadmarkt 110
Zutphen
Complex van grote stedebouwkundige waarde, dat met de er achter gelegen Drogenapstoren en de "Kortegaard" de Markt aan de zuidzijde op fraai..

Groot huis op de hoek van het Kerkstraatje

Zaadmarkt 100
Zutphen
Groot huis (XVI ?) op de hoek van het Kerkstraatje. Vijf vakken breed, hoog zadeldak tussen puntgevels, bekroond door hoekschoorstenen. Gepl..

woonhuis

Proostdijsteeg 1
Zutphen
Hoekpand Walburgskerkhof, belangrijk voor de situatie van de kerk. Hoog schilddak, XVI, aan de oostzijde tegen vroeg-gotische puntgevel, Waa..

woonhuis

Kerkstraatje 5
Zutphen
Hoekpand Kerkstraatje met eenvoudige, gepleisterde gevel (XVIII), geprofileerde, hardstenen vensterdorpels en hoog schilddak. Boven de zijge..

Kaart & Routeplanner

Route naar kerkelijk gebouw in Zutphen

Foto's (3)