Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met brede lijstgevel voor oud pand onder hoog dwars schilddak met twee dakkapellen met frontons en hijsbalken in Zutphen

Woonhuis

Oudewand 23
7201LJ Zutphen
Gelderland


Beschrijving van Pand met brede lijstgevel voor oud pand onder hoog dwars schilddak met twee dakkapellen met frontons en hijsbalken

Pand met brede lijstgevel (XIXa) voor oud pand onder hoog dwars schilddak met twee dakkapellen met frontons en hijsbalken. Gesneden deur in pilasteromlijsting. De achtergevel van het pand maakt deel uit van de aantrekkelijke oude bebouwing rond het binnenplein, dat toegangelijk is door een poort in het pand Rijkenhage 32/32 b. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41377
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met brede lijstgevel voor oud pand onder hoog dwars schilddak met twee dakkapellen met frontons en hijsbalken in Zutphen

Pand met gesausde lijstgevel met deurpartij bestaande uit gesneden deur met bovenlicht en pilasters

Oudewand 21
Zutphen
PAND met gesausde lijstgevel met deurpartij (XVIII b), bestaande uit gesneden deur (XIXa) met bovenlicht en pilasters met bovenin Lod. XIV-o..

Pand met lijstgevel met lod xv-consoles, onder een lijst met nr 17

Oudewand 19
Zutphen
PAND met lijstgevel (XVIIIc) met Lod XV-consoles, onder een lijst met nr 17. Gepleisterde gevel met consoles (Lod.XIV) onder het hoofdgestel..

kerkelijk gebouw

Oudewand 25
Zutphen
V.m.Agnietenklooster. PAND (XV) onder een zadeldak met de nrs 27-29. Dakkapellen met frontons (XVIII). Gesneden deur met versierde trumeau, ..

Panden met gepleisterde gevels en mooi, doorlopend zadeldak, waarin dakkapel met fronton

Rijkenhage 32
Zutphen
Panden (XV?) met gepleisterde gevels en mooi, doorlopend zadeldak, waarin dakkapel met fronton. Empire-ramen. Sluiten de binnenhof aan de we..

Pand met lijstgevel

Oudewand 17
Zutphen
PAND met lijstgevel (XVIIIc) met Lod. XV-consoles en in hout gebosseerde deuromlijsting met fronton. Gesneden deur. Muurankers, Empire-ramen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)