Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder hoog schilddak, waarin twee dakkapellen met driehoekige frontons in Zutphen

Woonhuis

Zaadmarkt 102
7200AA Zutphen
Gelderland


Beschrijving van Huis onder hoog schilddak, waarin twee dakkapellen met driehoekige frontons

HUIS (XVI ?) onder hoog schilddak, waarin twee dakkapellen met driehoekige frontons. Gemoderniseerd ca.1800 met gepleisterde lijstgevels, deuromlijsting met pilasters en fries van triglyphen en metopen en gesneden deuren met bovenlicht. Empire-ramen. Boven de zijgevel een dakkapel met hijsbalk. Links naast dit pand op de hoek van de Proosdijsteeg een dwarshuis van alleen begane-grond op geronde plattegrond (XVIII) met hoog zadeldak en schuiframen. XIX A. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41336
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder hoog schilddak, waarin twee dakkapellen met driehoekige frontons in Zutphen

kerkelijk gebouw

Proostdijsteeg 2
Zutphen
V.m. Proosdij van St. Walburg. Groot pand onder omlopend schilddak, gemoderniseerd XIXA, waarbij slechts de westelijke gevel met paarsgewijs..

woonhuis

Proostdijsteeg 1
Zutphen
Hoekpand Walburgskerkhof, belangrijk voor de situatie van de kerk. Hoog schilddak, XVI, aan de oostzijde tegen vroeg-gotische puntgevel, Waa..

Groot huis op de hoek van het Kerkstraatje

Zaadmarkt 100
Zutphen
Groot huis (XVI ?) op de hoek van het Kerkstraatje. Vijf vakken breed, hoog zadeldak tussen puntgevels, bekroond door hoekschoorstenen. Gepl..

woonhuis

Kerkstraatje 5
Zutphen
Hoekpand Kerkstraatje met eenvoudige, gepleisterde gevel (XVIII), geprofileerde, hardstenen vensterdorpels en hoog schilddak. Boven de zijge..

Het Bolwerck

Zaadmarkt 110
Zutphen
Complex van grote stedebouwkundige waarde, dat met de er achter gelegen Drogenapstoren en de "Kortegaard" de Markt aan de zuidzijde op fraai..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)