Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in Zutphen

Woonhuis

Lange Hofstraat 28
7201HV Zutphen
Gelderland


Beschrijving van woonhuis

Hoekpand Rodetorenstraat (XVII), dat aanvankelijk identiek zal zijn geweest aan of een geheel zal hebben uitgemaakt met nr 26. Schilddak. De gevel heeft geprofileerde vensterdorpels en muurankers, die gelijk zijn aan die in de gevel van nr 26. Kroonlijst (XIX A). Boven de zijgevel aan de Rodetorenstraat dakkapel met hijsbalk en overstek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41265
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in Zutphen

Pand met trapgevel met geprofileerde waterlijst onder de top, geprofileerde dakplaten, makelaar op gebeeldhouwd kopje en als bekroning een schildhoude ..

Lange Hofstraat 26
Zutphen
Pand met trapgevel (1614) met geprofileerde waterlijst onder de top, geprofileerde dakplaten, makelaar op gebeeldhouwd kopje en als bekronin..

Pand onder hoog schilddak met lijstgevel

Lange Hofstraat 22
Zutphen
Pand onder hoog schilddak (XVI ?) met lijstgevel (XIX A).

Pand met gevel met boven de kroonlijst een zware, in hout uitgevoerde, gelobde top, waarin dakvenster met segmentvormige afsluiting

Lange Hofstraat 17
Zutphen
Pand met gevel (XVIIIb) met boven de kroonlijst een zware, in hout uitgevoerde, gelobde top, waarin dakvenster met segmentvormige afsluiting..

woonhuis

Lange Hofstraat 21
Zutphen
Hoekpand Kolenstraat onder schilddak (XVI ?) met aan de achterzijde puntgevel. Lijstgevel (XIXb). Het pand wordt geschoord door bakstenen bo..

woonhuis

Lange Hofstraat 15
Zutphen
Hoekpand Bakkerstraat onder schilddak. Lijstgevel (XIXa) met in de verdieping Empire-ramen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)