Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met monumentale gevel in renaissancetrant met grote trappen, versierd met vleugelstukken en obelisken en een bekronend fronton, waaronder het jaartal 1631 in Zutphen

Woonhuis

Lange Hofstraat 3
7201HS Zutphen
Gelderland


Beschrijving van Pand met monumentale gevel in renaissancetrant met grote trappen, versierd met vleugelstukken en obelisken en een bekronend fronton, waaronder het jaartal 1631

Pand met monumentale gevel in renaissancetrant met grote trappen, versierd met vleugelstukken en obelisken en een bekronend fronton, waaronder het jaartal 1631. De gevel, rijk voorzien van Bentheimerstenen sierdelen heeft tussen de vensters van iedere verdieping geblokte lisenen, die waterlijsten dragen, onder welke, midden boven de vensters, consoles. Rijke muurankers, late Empire-ramen en deurpartij met pilasters en hoofdgestel (ca.1800). Tegen de zuidelijke gevel een veelhoekige traptoren. De achtergevel heeft in- en uitgezwenkte contouren, geprofileerde natuurstenen vensterdorpels en muurankers. Achterhuis, schuin op de as van het pand en aansluitend bij de achtergevel onder zadeldak. In de tuinkamer schouw in Lod. XV vormen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41246
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met monumentale gevel in renaissancetrant met grote trappen, versierd met vleugelstukken en obelisken en een bekronend fronton, waaronder het jaartal 1631 in Zutphen

Pand empire-ramen, links deurpartij met pilasters, bovenlicht en hoofdgestel met tri

Lange Hofstraat 1
Zutphen
Pand (XVII) ter breedte van zes vensterassen onder zadeldak. Lijstgevel met muurankers, geprofileerde vensterdorpels (XVIII), Empire-ramen, ..

Pand onder schilddak met topschoorsteen

Lange Hofstraat 7
Zutphen
Pand onder schilddak met topschoorsteen. Lijstgevel met hoeklisenen en consoles Lod. XIV. Empire-ramen en gesneden deur.

woonhuis

Lange Hofstraat 6
Zutphen
Hoekpand Raadhuissteeg onder hoog schilddak (XVI). Haakse plattegrond aan de achterzijde puntgevel (XVI ?) Lijstgevel (XIXa) met in de verdi..

Stadhuis van Zutphen

's Gravenhof 1
Zutphen
STADHUIS. Gebouw uit verscheidene perioden op de hoek van het 's-Gravenhof en de Lange Hofstraat. Het oorspronkelijke middeleeuwse bouwwerk ..

Gaaf bewaard patriciershuis onder omlopend schilddak

Kuiperstraat 1
Zutphen
Gaaf bewaard PATRICIERSHUIS (XVIIIb) onder omlopend schilddak. Hoekpand Lange Hofstraat. Lijstgevels. In de gevel aan de Kuipersstraat ingan..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)