Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand empire-ramen, links deurpartij met pilasters, bovenlicht en hoofdgestel met tri in Zutphen

Woonhuis

Lange Hofstraat 1
7201HS Zutphen
Gelderland


Beschrijving van Pand empire-ramen, links deurpartij met pilasters, bovenlicht en hoofdgestel met tri

Pand (XVII) ter breedte van zes vensterassen onder zadeldak. Lijstgevel met muurankers, geprofileerde vensterdorpels (XVIII), Empire-ramen, links deurpartij met pilasters, bovenlicht en hoofdgestel met triglyphen en metopen in het fries, rechts erkeruitbouw tegen de parterre. Pand is laat-middeleeuws met eiken moer- en kinderbinten en peerkraalslentolstukken. Oorspronkelijke kap. Traptoren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41245
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand empire-ramen, links deurpartij met pilasters, bovenlicht en hoofdgestel met tri in Zutphen

Pand met monumentale gevel in renaissancetrant met grote trappen, versierd met vleugelstukken en obelisken en een bekronend fronton, waaronder het jaa ..

Lange Hofstraat 3
Zutphen
Pand met monumentale gevel in renaissancetrant met grote trappen, versierd met vleugelstukken en obelisken en een bekronend fronton, waarond..

Stadhuis van Zutphen

's Gravenhof 1
Zutphen
STADHUIS. Gebouw uit verscheidene perioden op de hoek van het 's-Gravenhof en de Lange Hofstraat. Het oorspronkelijke middeleeuwse bouwwerk ..

Pand onder schilddak met topschoorsteen

Lange Hofstraat 7
Zutphen
Pand onder schilddak met topschoorsteen. Lijstgevel met hoeklisenen en consoles Lod. XIV. Empire-ramen en gesneden deur.

woonhuis

Lange Hofstraat 6
Zutphen
Hoekpand Raadhuissteeg onder hoog schilddak (XVI). Haakse plattegrond aan de achterzijde puntgevel (XVI ?) Lijstgevel (XIXa) met in de verdi..

Pand onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel

Lange Hofstraat 8
Zutphen
Pand onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel (ca.1800). Schuiframen (XIXa) in de verdieping. Deurpartij met verdiepte pilasters, bove..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)