Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met klokgevel met geprofileerde, segmentvormige bekroning en geprofileerde natuurstenen zijafdekplaten in Zutphen

Woonhuis

Laarstraat 24
7201CE Zutphen
Gelderland


Beschrijving van Pand met klokgevel met geprofileerde, segmentvormige bekroning en geprofileerde natuurstenen zijafdekplaten

PAND met klokgevel (XVIIIc) met geprofileerde, segmentvormige bekroning en geprofileerde natuurstenen zijafdekplaten. De deuromlijsting is gebosseerd en heeft enige Lod. XV-lofwerk. Gesneden kalf, bovenlicht Lod. XVI. In de parterre Empire-ramen; de zolderverdiepingen hebben luiken. Hijsbalk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41242
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met klokgevel met geprofileerde, segmentvormige bekroning en geprofileerde natuurstenen zijafdekplaten in Zutphen

Pand onder een hoog dwars schilddak met het nummer 9

Laarstraat 11
Zutphen
Pand (midden XVIII ?) onder een hoog dwars schilddak met het nummer 9. Dakkapel met segmentvormige, geprofileerde bekroning en vleugelstukke..

Pand onder een hoog schilddak met het nummer 11

Laarstraat 9
Zutphen
Pand (midden XVIII ?) onder een hoog schilddak met het nummer 11. Gesausde gevel onder rechte lijst.

Pand met topgevel met in- en uitzwenkende contouren en bakstenen pinakels, geprofileerde waterlijsten, geblokte ontlastingsbogen boven de verdiepingsv ..

Laarstraat 48
Zutphen
Pand met topgevel met in- en uitzwenkende contouren en bakstenen pinakels, geprofileerde waterlijsten, geblokte ontlastingsbogen boven de ve..

woonhuis

Laarstraat 3
Zutphen
Belangrijk hoekpand onder hoog schilddak, waarin fraaie dakkapellen met frontons en vleugelstukken. Gevels (XIX). Storende winkelpui.

Pand met acht vensterassen brede gevel aan de boompjeswal

Boompjeswal 20
Zutphen
Pand met acht vensterassen brede gevel aan de Boompjeswal. Empire-ramen en een deurpartij met consoles en bovenlicht. Gave, gepleisterde ach..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)