Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een kleine binnenplaats omsluiten in Zutphen

Woonhuis

Kuiperstraat 11
7201HG Zutphen
Gelderland


Beschrijving van Pand dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een kleine binnenplaats omsluiten

PAND dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een kleine binnenplaats omsluiten. Hek met palen (XIXa ?) tussen de vooruitspringende vleugels. Hoog schilddak. Dakkapellen met frontons. Bakstenen lijstgevel (XVIIc) met Toscaanse pilasters van de kolossale orde. Bentheimer stenen plint. Alleen de twee rechtse vakken voor hebben geen pilasters. Empire-ramen. Eenvoudige bakstenen achtergevel met natuurstenen ingangspartij en Empire-ramen. De diepe tuin met oud geboomte wordt van het 's-Gravenhof gescheiden door een ingangspaviljoen (1697) met koepel en gebosseerde muren met aan weerszijden tuinmuren. De hoekpaviljoens met driehoekige gevelafdekkingen en in pleister gebosseerde hoeklisenen zijn in XIX A gebouwd. Het interieur van het ingangspaviljoen is met schelpenmozaiek en puttofiguurtjes versierd. Smeedijzeren hek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41230
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een kleine binnenplaats omsluiten in Zutphen

Pand, dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een binnenplaats omsluiten

Kuiperstraat 13
Zutphen
Pand, dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een binnenplaats omsluiten. Hoog schilddak. Bakstenen lijstgevel (X..

Pand dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een kleine binnenplaats omsluiten

Kuiperstraat 9
Zutphen
Pand dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een kleine binnenplaats omsluiten. Schilddak en lijstgevel (XVIIc). ..

Pand met gecementeerde gevel

Kuiperstraat 17
Zutphen
PAND met gecementeerde gevel, waarvan de top voluutvormige vleugelstukken en oeil-de-boeuf heeft (XVIIb), verwant aan de ornamentatie van Pe..

Pand met gevel onder rechte lijst

Kuiperstraat 34
Zutphen
Pand met gevel (XVI ?) onder rechte lijst. Empire-ramen en muurankers. Zadeldak.

'Huize van de kasteele', belangrijk patriciershuis

's Gravenhof 6
Zutphen
"Huize van de Kasteele", belangrijk PATRICIERSHUIS, in oorsprong laatmiddeleeuws, in 1568 tot weeshuis ingericht, in 1733 aan de linkerzijde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een kleine binnenplaats omsluiten in Zutphen

Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven