Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij 'Annahoeve' in Achtmaal

Boerderij

Achtmaalseweg 158 B
4885AS Achtmaal (gemeente Zundert)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1912


Beschrijving van Boerderij 'Annahoeve'

"Anno-hoeve"; op het landgoed "Wallstein", nabij het hoofdhuis gelegen, uit 1912 daterende, in schoon metselwerk opgetrokken hoeve van het middenlangsdeeltype onder met rode kruispannen gedekt zadeldak met boven het woongedeelte een klokkestoel met windijzer; in het woongedeelte 20-ruits schuifvensters met onder geverfde luiken en deur met 6-ruits bovenlicht; zijgevels geleed door lisenen. Rechts van de hoeve een uit dezelfde bouwtijd daterende, in schoon metselwerk opgetrokken langsdeelschuur onder met blauwe kruispannen gedekt zadeldak met gesneden windveren; zijgevels geleed door lisenen; getoogde deel- en staldeuren. Bouwwerken van belang als onderdeel van het landgoed "Wallestein". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41129
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij 'Annahoeve' in Achtmaal

Boerderij met schuur

Achtmaalseweg 158B
Achtmaal (Gemeente Zundert)
BOERDERIJ met SCHUUR, XXa; beide gebouwen naast elkaar direct ten oosten van het landhuis; bakstenen boerderij, Anno-hoeve genaamd, van het ..

Landhuis 'Wallstein'

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
Klassicistisch LANDHUIS 'Wallstein', daterend uit ca. 1810 en ca. 1910 enigszins uitgebreid en gewijzigd. Witgepleisterd pand met verdiepin..

Twee houten schuren

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
Twee, op het landgoed "Wallstein", nabij het hoofdhuis gelegen, gedeeltelijk open, houten schuren onder met rode Hollandse pannen gedekte za..

Parkaanleg

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
PARKAANLEG, bestaande uit a. lanen b. park c. moestuin en boomgaard d. wei- en akkerland en bos ad a.: er zijn vier rechte lanen, ong. 1800:..

Washuisje

Achtmaalseweg 158A
Achtmaal (Gemeente Zundert)
WASHUISJE, XIXc, in het parkje bij het huis; bakstenen gebouwtje onder zadeldak met grijze pannen; geschubde houten windveren en daklijsten;..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)