Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote boerderij met achterbaander onder met pannen en riet gedekt wolfsdak en aangebouwde schuur in Veeningen

Boerderij

Veeningen 42
7924PJ Veeningen (gemeente De Wolden)
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1860 1860 ca. 1860


Beschrijving van Grote boerderij met achterbaander onder met pannen en riet gedekt wolfsdak en aangebouwde schuur

Grote 19e eeuwse boerderij met achterbaander onder deels pannen, deels rietgedekt wolfdak en aangebouwde schuur; windveren, staafankers, twee schoorstenen. Het woongedeelte witgepleisterd, voorzien van kwarthol gezwenkte lijstgevel met geprofileerde gootlijst en regelmatig ingedeeld door deur met bovenlicht gevat in omlijsting met entablement en onder meer schuifvensters. Het bedrijfsgedeelte voorzien van onder meer ellipsvormig beƫindigde baanderdeuren, staldeuren met en zonder bovenlicht en vensters van verschillende soort en afmeting. Aangebouwd deels uit steen deels uit gepotdekselde delen opgetrokken schuur onder rieten wolfdak met aan een der lange zijden opgetrokken schild; staldeuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41100
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote boerderij met achterbaander onder met pannen en riet gedekt wolfsdak en aangebouwde schuur in Veeningen

Boerderij met achterbaander onder met pannen en riet gedekt wolfsdak

Veeningen 44
Veeningen (Gemeente De Wolden)
19e eeuwse boerderij met achterbaander onder deels pannen deels rietgedekt wolfdak; windveren, schoorsteen met bord. Het woongedeelte voorzi..

Boerderij onder rieten wolfsdak met wagenschuur

Oud Veeningen 10
Veeningen (Gemeente De Wolden)
Boerderij uit de 18 eeuw, onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en gietijzeren levensboom in het bovenlicht van de deur. ..

Voorhuis van voormalige boerderij

Commissieweg 40
de Wijk (Gemeente De Wolden)
Voorhuis van voormalige kapitale hoeve uit de eerste helft van de 19e eeuw; het bedrijfsgedeelte werd afgebroken. Het voorhuis met verdiepin..

Boerderij in ambachtelijk-traditionele stijl met aangebouwde staart en ouderwoning

Stapelerweg 21
de Wijk (Gemeente De Wolden)
Inleiding Boerderij gebouwd rond 1860 in een ambachtlijk-traditionele stijl en uitgerust met een zogenaamde staart oftewel aangebouwde bijs..

Daglonershuisje met houten staldeel onder pannengedekt schilddak

Stapelerweg 12
de Wijk (Gemeente De Wolden)
Uit baksteen opgetrokken 19e eeuws daglonershuisje met houten stalgedeelte onder pannengedekt schilddak met aan een zijde doorgetrokken daks..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)