Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Grote boerderij met achterbaander onder met pannen en riet gedekt wolfsdak en aangebouwde schuur in Veeningen

Veeningen 42
7924PJ Veeningen (gemeente De Wolden)

Bouwjaar: ca. 1860 1860 ca. 1860

Beschrijving van Grote boerderij met achterbaander onder met pannen en riet gedekt wolfsdak en aangebouwde schuur

Grote 19e eeuwse boerderij met achterbaander onder deels pannen, deels rietgedekt wolfdak en aangebouwde schuur; windveren, staafankers, twee schoorstenen. Het woongedeelte witgepleisterd, voorzien van kwarthol gezwenkte lijstgevel met geprofileerde gootlijst en regelmatig ingedeeld door deur met bovenlicht gevat in omlijsting met entablement en onder meer schuifvensters. Het bedrijfsgedeelte voorzien van onder meer ellipsvormig beƫindigde baanderdeuren, staldeuren met en zonder bovenlicht en vensters van verschillende soort en afmeting. Aangebouwd deels uit steen deels uit gepotdekselde delen opgetrokken schuur onder rieten wolfdak met aan een der lange zijden opgetrokken schild; staldeuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)