Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Noorderbosch in Zoetermeer

Boerderij

Voorweg 228
2716NL Zoetermeer
Zuid Holland

Bouwjaar: wellicht 18e eeuw


Beschrijving van Noorderbosch

BOERDERIJ "Noorderbosch". Belangrijke hoeve (XVIII?) waarvan het woongedeelte een hoog, pannen schilddak heeft een ingezwenkte gevel onder rechte lijst. De parterre heeft drie-, de verdieping vijfruitsvensters. Deuromlijsting van pilasters en hoofdgestel. Links een opkamer met gedeeltelijk naar buiten doorlopende kelder. Tegen de zuidgevel een driehoekige erker. Bedrijfsgedeelte onder rieten kap. Restauratie in voorbereiding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41032
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Noorderbosch in Zoetermeer

Hoeve Voorzorg

Voorweg 125
Zoetermeer
Hoeve, gedateerd 1794, met deel uit XIX B. Het woonhuis heeft een ingezwenkte gevel met rechte lijst, rechts een opkamer en een deuromlijsti..

Schuur Voorzorg

Voorweg 125
Zoetermeer
Links van boerderij 'Voorzorg' op hetzelfde erf staande langgerekte 19e-eeuwse schuur, in twee fasen opgetrokken in baksteen onder pannen za..

Hofstede "Meerzigt"

Voorweg 119
Zoetermeer
Boerderij "Meerzicht". Monumentale hoeve, gedateerd 1677. Het woongedeelte, in stadse vorm opgetrokken, heeft een hoger middendeel met front..

Nederlands Hervormde begraafplaats

Wilseveen (ongenummerd)
Leidschendam (Gemeente Leidschendam Voorburg)
Inleiding De Nederlands Hervormde BEGRAAFPLAATS is in 1820 aangelegd tussen de muren van de gereformeerde kerk van Wilsveen. Deze kerk werd..

Hooge Woning

Voorweg 109
Zoetermeer
Hoeve (XVIII) met L-vormig woongedeelte met afgewolfde strodaken. Rechts een opkamer boven de kelder. Deuromlijsting met pilasters en hoofdg..

Kaart & Routeplanner


Foto's (18)

Alle 18 foto's weergeven