Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Akkerlust" in Zoetermeer

Woonhuis

Vlamingstraat 49
2713RT Zoetermeer
Zuid Holland

Bouwjaar: 1866


Beschrijving van Boerderij "Akkerlust"

"Akkerlust". Uit 1866 daterend PAND met verdieping onder omlopend schilddak, voorzien van schoorstenen met smeedijzeren bekroning en windwijzer. Voorgevel opgetrokken, voorzien van een gekorniste kroonlijst, in het midden entree met stoep, gebeeldhouwde deur met omlijsting met hoofdgestel, beneden 18 ruits schuifvensters en op verdieping lage 6-ruits schuifvensters, gecementeerde plint. Zijgevels bevatten eveneens 18-ruits schuifvensters, en houten goot op klossen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 41026
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Akkerlust" in Zoetermeer

Sprankshoeve

Vlamingstraat 77
Zoetermeer
Hoeve, blijkens steen 1827, met ingezwenkte gevel onder rechte lijst. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel met bewerkt fries.

Norge

Vlamingstraat 83
Zoetermeer
Inleiding Vrij gelegen WOONHUIS uit 1935 in de stijl van de Delftse School, met invloeden van de Hollandse renaissance en Gooise Landhuisst..

In oorsprong mogelijk als boerderij gebouwd pand op T-vormige plattegrond

Dorpsstraat 8
Zoetermeer
In oorsprong mogelijk als boerderij gebouwd pand op T-vormige plattegrond; huidige, witgepleisterde uiterlijk dateert voornamelijk uit de tw..

Burgemeesterswoning

Dorpsstraat 7
Zoetermeer
Uit 1867 daterend pand, gebouwd als burgemeesterswoning in enigszins eclectische trant. Vrijstaand pand met verdieping onder omlopend schild..

In oorsprong vrijstaand pand met verdieping onder omlopend schilddak

Dorpsstraat 9
Zoetermeer
In oorsprong 18e eeuws, vrijstaand pand met verdieping onder omlopend schilddak. Voorgevel bevat gebosseerde hoekpilasters, een gekorniste k..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij "Akkerlust" in Zoetermeer

Foto's (4)