Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Parckelaer: tuinprieel in Twello

Tuin Park Landgoed

Blikkenweg 8
7391NA Twello (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1920


Beschrijving van De Parckelaer: tuinprieel

TUINPRIEEL: houten tuinprieel ten noorden van het huis, gebouwd op rechthoekige grondslag, onder zadeldak met eenvoudige makelaar aan voor(NO-)zijde. De voorzijde bestaat uit een open rechthoekig kozijn met aan de zijden twee stijlen, waartussen een gesloten borstwering van houten delen, waarboven een open kozijn met open bovenlicht met kruisvormige roedenverdeling. In de zijgevel een venster met 8-ruitsindeling. Centraal in de achterwand is een aan de achtergevel uitgebouwde houten kast met dubbele deur geplaatst. Het tuinprieel dateert uit ca. 1920. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 410038
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Parckelaer: tuinprieel in Twello

De Parckelaer: hoofdgebouw

Blikkenweg 8
Twello (Gemeente Voorst)
HOOFDGEBOUW. Gedeeltelijk onderkelderd huis op rechthoekige grondslag onder afgeknot met grijze pannen gedekt schilddak (in deze eeuw aangeb..

De Parckelaer: historische tuin- en parkaanleg

Blikkenweg 8
Twello (Gemeente Voorst)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Het huis De Parckelaer wordt omringd door een park in landschapsstijl, waarvan de oorsprong teruggaat tot i..

Huize Kruisvoorde

Kruisvoorderweg 16
Twello (Gemeente Voorst)
Huize "Kruisvoorde". Rechthoekig huis met verdieping en schilddak, 18e eeuw. Voor de ingang een portiek met bordes en trap, 19e eeuw. Boven ..

Mariënhof

Rijksstraatweg 90
Twello (Gemeente Voorst)
Inleiding VILLA `Mariënhof' gebouwd in 1907 naar ontwerp van de architect J.D. Gantvoort uit Deventer in opdracht van jonkvrouwe E.G.E.J.R..

Post- en telegraafkantoor me directeurswoning

Domineestraat 16
Twello (Gemeente Voorst)
Inleiding Vrijstaand POST- EN TELEGRAAFKANTOOR met DIRECTEURSWONING gebouwd in 1909 naar ontwerp van rijksbouwmeester C.H. PETERS in een vo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)