Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Akerendam: bakstenen brug en keermuur in Beverwijk

Tuin Park Landgoed

Velserweg 20
1942LD Beverwijk
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Akerendam: bakstenen brug en keermuur

BAKSTENEN BRUG EN KEERMUUR. Eenbogige 17e-eeuwse bakstenen brug met eenvoudige smeedijzeren balustrade van stijlen en twee regels. De brug is bestraat met gele klinkers, gelegd in een patroon van vierkanten met in het hart rode klinkers. Ter hoogte van de balustrade wordt de bestrating door een hardstenen lijst beƫindigd. Aan de NW-zijde gaat de brug haaks om in de 17e-eeuwse rode bakstenen keermuren van de buitenste NW-zijde van de gracht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 409827
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Akerendam: bakstenen brug en keermuur in Beverwijk

Akerendam: hoofdgebouw

Velserweg 20
Beverwijk
HOOFDGEBOUW: rechthoekig onderkelderd in rode baksteen opgetrokken hoofdgebouw op rechthoekige grondslag, overkapt door een met grijze panne..

Akerendam: historische tuin- en parkaanleg

Velserweg 20
Beverwijk
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van Akerendam gaat terug tot in circa 1640, toen Jan Bicker rond het hui..

Akerendam: bakstenen toegangsbrug

Velserweg 20
Beverwijk
BAKSTENEN TOEGANGSBRUG. Driebogige 17e-eeuwse rode bakstenen toegangsbrug, waarvan de keermuren uit een centraal gelegen recht vlak en twee ..

Akerendam: keermuren van de formele kom

Velserweg 20
Beverwijk
KEERMUREN VAN DE FORMELE KOM. Uitgeschulpte keermuren in rode baksteen van de formele kom uit ca. 1730. Vanuit het huis gezien heeft deze ko..

Akerendam: tuinkoepel

Velserweg 20
Beverwijk
TUINKOEPEL. Witgepleisterde tuinkoepel op 6-zijdige grondslag uit ca. 1800 op onderbouw van rode baksteen. De koepel is overkapt met een aan..

Kaart & Routeplanner