Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwars geplaatst pand met gevel van onregelmatige indeling, afgesloten door een 19e-eeuwse klossenlijst. Goede roedenverdeling in de vensters in Amsterdam

Woonhuis

Passeerdersstraat 57
1016XB Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw/19e eeuw


Beschrijving van Dwars geplaatst pand met gevel van onregelmatige indeling, afgesloten door een 19e-eeuwse klossenlijst. Goede roedenverdeling in de vensters

Dwars geplaatst pand (18e eeuw ?) met gevel van onregelmatige indeling, afgesloten door een 19e eeuwse klossenlijst. Goede roedenverdeling in de vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 4089
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwars geplaatst pand met gevel van onregelmatige indeling, afgesloten door een 19e-eeuwse klossenlijst. Goede roedenverdeling in de vensters in Amsterdam

Arbeidsbeurs

Passeerdersgracht 30
Amsterdam
Inleiding Een in 1915-1917 tot stand gekomen ARBEIDSBEURS, als instituut voorloper van de huidige arbeidsbureaus. Gebouwd in opdracht van d..

Hofje van de Weduwe Roosen

Eerste Passeerdersdwarsstraat 124
Amsterdam
Hofje van de Weduwe Roosen, bestaande uit twee paar tot beneden- en bovenhuisgroepen gekoppelde huizen achter gezamenlijke gevel onder recht..

Conciërgewoning

Passeerdersgracht 27
Amsterdam
Omschrijving Op een L-vormige plattegrond gerealiseerde conciërge-woning. De plattegrond is aan de zuid-westelijke zijde naar binnen gekni..

Klein blok arbeiderswoningen, een van de eerste experimentele projecten van de Vereeniging ten behoeve der Arbeidersklasse te Amsterdam

Eerste Passeerdersdwarsstraat 51
Amsterdam
Inleiding Op de hoek van 1E Passeerdersdwarsstraat en Passeerdersstraat op een onregelmatig terrein in 1852-1853 gerealiseerd woningbouwcom..

Voormalig tehuis voor onbehuisden

Passeerdersgracht 19A
Amsterdam
Voormalig Tehuis voor Onbehuisden. Blokvormig, tamelijk vlak gedekt pand (1850) waarvan de zeer gesloten voor- en linkerzijgevel worden gele..

Kaart & Routeplanner