Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gevarieerd samengestelde reeks van vier woningen op L-vormige grondslag met poort aan rechterzijde in Hilversum

Woonhuis

Spreeuwenstraat 2
1223NP Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1927
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Gevarieerd samengestelde reeks van vier woningen op L-vormige grondslag met poort aan rechterzijde

Gevarieerd samengestelde reeks van vier woningen op L-vormige grondslag met poort aan rechterzijde, onder samenstel van schilddaken, waarbij de langgerekte dwarskap aan de achterzijde minder ver is doorgezet, hetgeen aan de linkerzijde wordt gemarkeerd door de hoekschoorsteen. Het naar voren gerooide rechterhoekpand is boven een bakstenen plint voorzien van staand beschot en bevat op de verdieping aan de voorzijde direct onder het dakschild een kubusvormige hang-erker, aansluitend op de L-vormige dakkapelreeks, terwijl de ingang zich bevindt in de door een aangekapt lessenaarsdak overhuifde poort, steunend op een korte stalen kolom op een dwarsmuur; de rechterzijgevel is gedeeltelijk gepotdekseld en direct onder de gootlijst voorzien van een reeks verdiepte vensters, waarop het afgeschuinde bakstenen deel met schoorsteen en laag doorgezet dakvlak aansluit. Vensters en deuren bij renovatie gewijzigd. Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407236 en als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407595
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gevarieerd samengestelde reeks van vier woningen op L-vormige grondslag met poort aan rechterzijde in Hilversum

Zuidwestelijke woningreeks met winkelhuis

Jan van der Heijdenstraat 279
Hilversum
Zuidwestelijke woningreeks met winkelhuis, Jan van der Heijdenstraat 279-287. Woningreeks, bestaande uit een L-vormig, in oorsprong tot win..

Midden-westelijke woningreeks. Symmetrisch op U-vormige grondslag opgezette woningreeks bestaande uit acht telkens gespiegelde woningen tussen puntgev ..

Spreeuwenstraat 1
Hilversum
Midden-westelijke woningreeks, Jan van der Heijdenstraat 277/Spreeuwenstraat 1-11/Merelstraat 40. Symmetrisch op U-vormige grondslag opgeze..

Zuidoostelijke woningreeks

Merelstraat 42
Hilversum
Zuidoostelijke woningreeks, Merelstraat 42-50. Grotendeels symmetrisch opgezette woningreeks, bestaande uit vijf eengezinswoningen, waarvan..

Nassauschool, en conciergewoning

Merelstraat 43
Hilversum
In 1928 naar ontwerp van W.M. Dudok gebouwde CONCIERGEWONING ten behoeve van de tegenover gesitueerde Nassauschool en aansluitend bij het tw..

Oostelijke woningreeks met twee poorten, Merelstraat 4-38

Merelstraat 4
Hilversum
Oostelijke woningreeks met twee poorten, Merelstraat 4-38. Symmetrisch opgezette woningreeks uit telkens gespiegelde woningen, waarvan vier..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)