Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zuidwestelijke woningreeks met winkelhuis in Hilversum

Woonhuis

Jan van der Heijdenstraat 279
1223BN Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1927
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Zuidwestelijke woningreeks met winkelhuis

Zuidwestelijke woningreeks met winkelhuis, Jan van der Heijdenstraat 279-287. Woningreeks, bestaande uit een L-vormig, in oorsprong tot winkelhuis bestemd hoekpand op de linkerhoek (nr. 279) en vier gespiegelde woningen onder dwars zadeldak, doorbroken door kleine dakkapellen, met puntgevel aan de zuidzijde. Het voormalige winkelhuis onderscheidt zich door de punttopgevel aan de westzijde, de rechthoekige winkelerker en het boven de plint aangebrachte houten beschot en heeft verder een lage, teruggerooide en gedeeltelijke gepotdekselde dwarsvleugel aan de noordzijde onder schilddak met overstek, steunend op een korte kolom en de dwarsmuur, die aldus een portiek vormt voor de in de kopgevel gesitueerde ingangsdeur. Vensters en deuren bij renovatie gewijzigd. Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407236 en als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407589
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zuidwestelijke woningreeks met winkelhuis in Hilversum

Gevarieerd samengestelde reeks van vier woningen op L-vormige grondslag met poort aan rechterzijde

Spreeuwenstraat 2
Hilversum
Gevarieerd samengestelde reeks van vier woningen op L-vormige grondslag met poort aan rechterzijde, onder samenstel van schilddaken, waarbij..

Midden-westelijke woningreeks. Symmetrisch op U-vormige grondslag opgezette woningreeks bestaande uit acht telkens gespiegelde woningen tussen puntgev ..

Spreeuwenstraat 1
Hilversum
Midden-westelijke woningreeks, Jan van der Heijdenstraat 277/Spreeuwenstraat 1-11/Merelstraat 40. Symmetrisch op U-vormige grondslag opgeze..

Zuidoostelijke woningreeks

Merelstraat 42
Hilversum
Zuidoostelijke woningreeks, Merelstraat 42-50. Grotendeels symmetrisch opgezette woningreeks, bestaande uit vijf eengezinswoningen, waarvan..

Nassauschool, en conciergewoning

Merelstraat 43
Hilversum
In 1928 naar ontwerp van W.M. Dudok gebouwde CONCIERGEWONING ten behoeve van de tegenover gesitueerde Nassauschool en aansluitend bij het tw..

Oostelijke woningreeks met twee poorten, Merelstraat 4-38

Merelstraat 4
Hilversum
Oostelijke woningreeks met twee poorten, Merelstraat 4-38. Symmetrisch opgezette woningreeks uit telkens gespiegelde woningen, waarvan vier..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)