Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Noordelijke woningreeks, jan van der Heijdenstraat 239/minckelersstraat 40-50/merelstraat 2 in Hilversum

Jan van der Heijdenstraat 239
1223BM Hilversum

Architect: W.M. Dudok

Beschrijving van Noordelijke woningreeks, jan van der Heijdenstraat 239/minckelersstraat 40-50/merelstraat 2

Noordelijke woningreeks, Jan van der Heijdenstraat 239/Minckelersstraat 40-50/Merelstraat 2. Symmetrisch op U-vormige grondslag opgezette woningreeks bestaande uit acht telkens gespiegelde woningen onder langgerekt dwars zadeldak tussen puntgevels, doorbroken door kleine dakkapellen en bij beide uiteinden voorzien van teruggerooide, lage dwarsvleugels onder schilddak met groot overstek, ondersteund door een stalen kolom op een dwarsmuur, waardoor een portiek gevormd wordt voor de in de kopgevels gesitueerde ingangen van de hoekwoningen. Vensters en deuren bij renovatie gewijzigd. Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407236 en als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)