Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig sportgebouw in Hilversum

Overig

Schuttersweg 36
1217PZ Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1927-29
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Voormalig sportgebouw

V.m. sportgebouwtje. In oorsprong als sportgebouwtje bestemd bijgebouw, zoveel mogelijk zuidwaarts gesitueerd tegenover de westelijke kopgevel van de naburige fietsenstalling en opgetrokken op L-vormige grondslag met licht in hoogte varierende bouwvolumes, waarbij de noordelijke, in oorsprong als meisjeskleedkamer bestemde, vleugel halfrond wordt beëindigd en wordt doorbroken door verticale vensters en de deur in de oostgevel. Aansluitend de lager opgetrokken westelijke dwarsvleugel, in oorsprong bestemd als berging en jongenskleedkamer, met horizontaal bovenlicht aan de westzijde, ingang met twee zijlichten in de oostgevel en overigens blinde gevels. Bijgebouw, deel uitmakend van het schoolcomplex met monumentnummer 407239 en uitsluitend van belang als bijbehorend onderdeel. N.B. De naderhand op het terrein toegevoegde noodgebouwen, deels verbonden met de oorspronkelijke bijgebouwen, vallen buiten de bescherming, evenals de luifels aan de oostzijde t.b.v. de fietsenstalling. Ook het schoolgebouw aan de Jonkerstraat (thans A. Roland Holst College) valt buiten de bescherming. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407564
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig sportgebouw in Hilversum

Vondelschool

Schuttersweg 36
Hilversum
Hoofdgebouw Vondelschool. Achterwaarts aan een plein gesitueerd schoolgebouw, hoofdonderdeel van de Vondelschool. De rondboogvormige ingan..

Zuidelijke fietsenstalling

Schuttersweg 36
Hilversum
Zuidelijke fietsenstalling. Vrijstaande, qua rooilijn op de zuidwestelijke dwarsvleugel van het hoofdgebouw aansluitend geprojecteerde, fi..

Verenigingsgebouw van de padvinders in de stijl van de Amsterdamse school

Schuttersweg 34
Hilversum
Inleiding VERENIGINGSGEBOUW van de padvinders uit 1921 in de stijl van de Amsterdamse School naar ontwerp van de architect J. van Laren. H..

villa henriëtte

schuttersweg 8
hilversum
Inleiding Als buitenhuis / zomerverblijf gebouwde 'VILLA Henriëtte' met ONDERGRONDSE GANG, thans onderdeel van het complex 'NCRV-gebouwen. ..

NCRV-studio

Bergweg 30
Hilversum
Inleiding STUDIOGEBOUW van de NCRV met bijbehorende FIETSENSTALLING in Dudok-trant, gebouwd in de periode 1938-1941, naar ontwerp van de ar..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)