Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zuidelijke fietsenstalling in Hilversum

Gebouw

Schuttersweg 36
1217PZ Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1927-29
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Zuidelijke fietsenstalling

Zuidelijke fietsenstalling. Vrijstaande, qua rooilijn op de zuidwestelijke dwarsvleugel van het hoofdgebouw aansluitend geprojecteerde, fietsenstalling op langgerekte, rechthoekige grondslag, met vier ingangen in de zuidgevel en blinde kopgevels. Stallingsgebouw, deel uitmakend van het schoolcomplex met monumentnummer 407239 en uitsluitend van belang als bijbehorend onderdeel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407560
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zuidelijke fietsenstalling in Hilversum

Vondelschool

Schuttersweg 36
Hilversum
Hoofdgebouw Vondelschool. Achterwaarts aan een plein gesitueerd schoolgebouw, hoofdonderdeel van de Vondelschool. De rondboogvormige ingan..

Voormalig sportgebouw

Schuttersweg 36
Hilversum
V.m. sportgebouwtje. In oorsprong als sportgebouwtje bestemd bijgebouw, zoveel mogelijk zuidwaarts gesitueerd tegenover de westelijke kopge..

Verenigingsgebouw van de padvinders in de stijl van de Amsterdamse school

Schuttersweg 34
Hilversum
Inleiding VERENIGINGSGEBOUW van de padvinders uit 1921 in de stijl van de Amsterdamse School naar ontwerp van de architect J. van Laren. H..

villa henriëtte

schuttersweg 8
hilversum
Inleiding Als buitenhuis / zomerverblijf gebouwde 'VILLA Henriëtte' met ONDERGRONDSE GANG, thans onderdeel van het complex 'NCRV-gebouwen. ..

NCRV-studio

Bergweg 30
Hilversum
Inleiding STUDIOGEBOUW van de NCRV met bijbehorende FIETSENSTALLING in Dudok-trant, gebouwd in de periode 1938-1941, naar ontwerp van de ar..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)