Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Padenstelsel in Hilversum

Tuin Park Landgoed

Laapersveld bij 1
1200AA Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1919-20
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Padenstelsel

Padenstelsel. Verbindend padenstelsel rondom de vijverpartij tussen het pompgemaalgebouw en de terraspartijen onderling, op verschillende hoogten aangelegd in slingerende vormen, tweevoudig aan de noordzijde en drievoudig aan de zuidzijde, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407230 en uitsluitend als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407549
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Padenstelsel in Hilversum

Vijverpartij

Laapersveld bij 1
Hilversum
Vijverpartij. In onregelmatige, doch bijna symmetrische, vorm, met twee smallere uiteinden aan de noordzijde en een grote uitwaartse buigin..

Zuidoostelijke terraspartij

Laapersveld bij 1
Hilversum
Zuidoostelijke terraspartij. Aan de zuidoostzijde aangelegde terraspartij op vijf niveaus, uitgevoerd in baksteen, waarbij op het laagste e..

Noordwestelijke terraspartij

Laapersveld bij 1
Hilversum
Noordwestelijke terraspartij. Aan de noordwestzijde aangelegde, viervoudige terraspartij met in plastisch en gevarieerd verband gemetselde ..

Pompgemaal gebouw

Laapersweg 24
Hilversum
Pompgemaal gebouw. Onderkelderd, in baksteen opgetrokken, op verschillende hoogten plat afgedekt pompgemaalgebouw met in- en uitspringende ..

Villa Hestia

Utrechtseweg 29
Hilversum
Inleiding VILLA, genaamd "Hestia", gebouwd als hoofdonderdeel van een voormalige buitenplaats, in de tweede helft van de 19de eeuw in neocl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Padenstelsel in Hilversum