Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Noordwestelijke terraspartij in Hilversum

Tuin Park Landgoed

Laapersveld bij 1
1200AA Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1919-20
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Noordwestelijke terraspartij

Noordwestelijke terraspartij. Aan de noordwestzijde aangelegde, viervoudige terraspartij met in plastisch en gevarieerd verband gemetselde muurtjes en aansluitende gemetselde bloembakken, die steeds de hoogteverschillen markeren te weerszijden van de lange, vijf, respectievelijk zes treden tellende, gemetselde stoepen. Bovenaan het doorlopende pad een uitzichtsbank, geintegreerd in een op decoratieve wijze volgens verschillende verbanden gemetselde muur met tandlijsten en staande rollagen op een langgerekte U-vormige grondslag. Noordwestelijke terraspartij met bijbehorende onderdelen deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407230 en als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407545
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Noordwestelijke terraspartij in Hilversum

Vijverpartij

Laapersveld bij 1
Hilversum
Vijverpartij. In onregelmatige, doch bijna symmetrische, vorm, met twee smallere uiteinden aan de noordzijde en een grote uitwaartse buigin..

Zuidoostelijke terraspartij

Laapersveld bij 1
Hilversum
Zuidoostelijke terraspartij. Aan de zuidoostzijde aangelegde terraspartij op vijf niveaus, uitgevoerd in baksteen, waarbij op het laagste e..

Padenstelsel

Laapersveld bij 1
Hilversum
Padenstelsel. Verbindend padenstelsel rondom de vijverpartij tussen het pompgemaalgebouw en de terraspartijen onderling, op verschillende h..

Pompgemaal gebouw

Laapersweg 24
Hilversum
Pompgemaal gebouw. Onderkelderd, in baksteen opgetrokken, op verschillende hoogten plat afgedekt pompgemaalgebouw met in- en uitspringende ..

Villa Hestia

Utrechtseweg 29
Hilversum
Inleiding VILLA, genaamd "Hestia", gebouwd als hoofdonderdeel van een voormalige buitenplaats, in de tweede helft van de 19de eeuw in neocl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)