Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zuidoostelijke terraspartij in Hilversum

Tuin Park Landgoed

Laapersveld bij 1
1200AA Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1919-20
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Zuidoostelijke terraspartij

Zuidoostelijke terraspartij. Aan de zuidoostzijde aangelegde terraspartij op vijf niveaus, uitgevoerd in baksteen, waarbij op het laagste en het hoogste niveau een doorgaande terrasmuur is geplaatst met dwarse, gemetselde bloembakken, waartussen een lange houten zitbank, terwijl de drie tussengelegen terrassen telkens worden gemarkeerd door gemetselde bloembakken en een lange gemetselde stoep van drie treden; alle muren worden bekroond door een dubbele staand gestelde rollaag van strekken, waarin tevens een tandlijst is verwerkt. Aan weerskanten nabij een verbreding van het middenpad elk een soortgelijke, gemetselde plantenbak. Aan de noordoostzijde van deze terraspartij bevindt zich op de heuveltop een in verwante trant uitgevoerde gemetselde bank, terwijl van de zuidwestelijke pendant slechts het fundament resteert. Zuidoostelijke terraspartij met bijbehorende onderdelen deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407230 en als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407541
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zuidoostelijke terraspartij in Hilversum

Vijverpartij

Laapersveld bij 1
Hilversum
Vijverpartij. In onregelmatige, doch bijna symmetrische, vorm, met twee smallere uiteinden aan de noordzijde en een grote uitwaartse buigin..

Noordwestelijke terraspartij

Laapersveld bij 1
Hilversum
Noordwestelijke terraspartij. Aan de noordwestzijde aangelegde, viervoudige terraspartij met in plastisch en gevarieerd verband gemetselde ..

Padenstelsel

Laapersveld bij 1
Hilversum
Padenstelsel. Verbindend padenstelsel rondom de vijverpartij tussen het pompgemaalgebouw en de terraspartijen onderling, op verschillende h..

Pompgemaal gebouw

Laapersweg 24
Hilversum
Pompgemaal gebouw. Onderkelderd, in baksteen opgetrokken, op verschillende hoogten plat afgedekt pompgemaalgebouw met in- en uitspringende ..

Villa Hestia

Utrechtseweg 29
Hilversum
Inleiding VILLA, genaamd "Hestia", gebouwd als hoofdonderdeel van een voormalige buitenplaats, in de tweede helft van de 19de eeuw in neocl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zuidoostelijke terraspartij in Hilversum