Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vijverpartij in Hilversum

Tuin Park Landgoed

Laapersveld bij 1
1200AA Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1919-20
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Vijverpartij

Vijverpartij. In onregelmatige, doch bijna symmetrische, vorm, met twee smallere uiteinden aan de noordzijde en een grote uitwaartse buiging aan de zuidoostenzijde, aangelegde vijverpartij, voorzien van twee kunstmatige eilandjes met beplanting en van zacht glooiende, met gras begroeide oevers en palissade-beschoeiing. Bij het noordoostelijk uiteinde en onderaan de heuvel aan de oostzijde een grondduiker, en aan het noordwestelijk uiteinde aansluitend gesitueerd aan het pompgemaalgebouw. Vijverpartij met bijbehorende onderdelen deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407230 en als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407537
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vijverpartij in Hilversum

Zuidoostelijke terraspartij

Laapersveld bij 1
Hilversum
Zuidoostelijke terraspartij. Aan de zuidoostzijde aangelegde terraspartij op vijf niveaus, uitgevoerd in baksteen, waarbij op het laagste e..

Noordwestelijke terraspartij

Laapersveld bij 1
Hilversum
Noordwestelijke terraspartij. Aan de noordwestzijde aangelegde, viervoudige terraspartij met in plastisch en gevarieerd verband gemetselde ..

Padenstelsel

Laapersveld bij 1
Hilversum
Padenstelsel. Verbindend padenstelsel rondom de vijverpartij tussen het pompgemaalgebouw en de terraspartijen onderling, op verschillende h..

Pompgemaal gebouw

Laapersweg 24
Hilversum
Pompgemaal gebouw. Onderkelderd, in baksteen opgetrokken, op verschillende hoogten plat afgedekt pompgemaalgebouw met in- en uitspringende ..

Villa Hestia

Utrechtseweg 29
Hilversum
Inleiding VILLA, genaamd "Hestia", gebouwd als hoofdonderdeel van een voormalige buitenplaats, in de tweede helft van de 19de eeuw in neocl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vijverpartij in Hilversum